Διεθνή

Eurostat: Μειωμένες οι πτήσεις στην Ευρώπη το μήνα Ιούλιο – Μόνο η Ελλάδα είχε αύξηση [pic]

Eurostat: Μειωμένες οι πτήσεις στην Ευρώπη το μήνα Ιούλιο – Μόνο η Ελλάδα είχε αύξηση [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Eurostat: Μεγάλη μείωση στις εμπορικές πτήσεις υπήρξε τον μήνα Ιούλιο σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα που είχε σημαντική αύξηση, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε στη μηνιαία έκθεση του η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή

Μεγάλη μείωση στις εμπορικές πτήσεις υπήρξε τον μήνα Ιούλιο σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα που είχε σημαντική αύξηση, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε στη μηνιαία έκθεση του η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή [Eurostat].

Για την ακρίβεια οι εμπορικές πτήσεις τον Ιούλιο του 2022 μειώθηκαν κατά 15% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή τάση, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν κατεγράφη μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων, αλλά σημαντική αύξηση της τάξεως του 7%.

Η μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων καταγράφεται στην Σλοβενία (-41%), ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μείωση παρατηρείται τον μήνα Ιούλιο και σε παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως η Ιταλία (-9,5%), η Ισπανία (-7,3%), η Γαλλία (-11,8%) και η Μάλτα (-12,1%).

Όπως φανερώνουν οι μέχρι τώρα επιδόσεις σε αφίξεις και έσοδα, ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει ολοταχώς για μια χρονιά ρεκόρ.

“Αύξηση αφίξεων στα 14 αεροδρόμια της Fraport κατά 11%”

Στα οφέλη που προκύπτουν για την ελληνική οικογένεια από την άνοδο του τουρισμού αναφέρεται σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την αύξηση κατά 11% των αφίξεων εφέτος τον Ιούλιο στα 14 αεροδρόμια της Fraport σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Όπως λέει ο κ. Κικίλιας, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ενισχύει την οικονομία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, τροφοδοτεί εκατοντάδες επαγγέλματα και στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments