Διεθνή

Le Figaro: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μηνύει την Google

Le Figaro: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μηνύει την Google
Την κατηγορεί ότι κυριαρχεί παράνομα στην αγορά της διαδικτυακής διαφήμισης. 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά της Google τον Σεπτέμβριο. Την κατηγορεί ότι κυριαρχεί παράνομα στην αγορά της διαδικτυακής διαφήμισης. Η εταιρεία έχει ήδη στοχοποιηθεί σε παρόμοια δίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη από το 2020, με τη σχετική ανταλλαγή επιχειρημάτων.

Η Google παρακάμπτει τα δικαιώματά των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων της Πολιτείας. Αυτή είναι η κατηγορία που διατυπώνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του γίγαντα του παγκόσμιου ιστού. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να προσφύγει στα δικαστήρια τον ερχόμενο μήνα, κατηγορώντας την Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά της διαδικτυακής διαφήμισης,  όπου  γνωστός κολοσσός κατέχει το 26% του μεριδίου αγοράς.

Μια παρόμοια μήνυση που ασκήθηκε από μια ομάδα 16 πολιτειών των ΗΠΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη από το 2020. Σε αυτήν την περίπτωση, οι γενικοί εισαγγελείς πιστεύουν ότι η Google διαστρεβλώνει τις προσφορές σε διαδικτυακό διαφημιστικό χώρο χάρη σε συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον όμιλο Meta. Υπάρχει μια υπόνοια απάτης, η οποία ταράζει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού και οι δύο αποφάσισαν να ξεκινήσουν έρευνα για αυτό το θέμα.

Η Google, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι σέβεται τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Ο γίγαντας του διαδικτύου αντικρούει αυτές τις κατηγορίες και, μάλιστα, υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο: «Στην πραγματικότητα, οι τεχνολογίες διαφημίσεών μας βοηθούν τους ιστότοπους και τις εφαρμογές να χρηματοδοτούν το περιεχόμενό τους και επιτρέπουν στις μικρές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο».

Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στη διαδικτυακή διαφήμιση, ο οποίος έχει μειώσει το κόστος τεχνολογίας διαφημίσεων και έχει διευρύνει τις επιλογές για εκδότες και διαφημιστές. Η εταιρεία έχει ήδη ζητήσει από ομοσπονδιακό δικαστή να απορρίψει την καταγγελία που εκδόθηκε στη Νέα Υόρκη. Η υπόθεση που προετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις της Google τις επόμενες εβδομάδες. Για να τεκμηριωθεί η αιτίαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πολλοί διαφημιστές ερωτήθηκαν προηγουμένως σχετικά με τις πρακτικές του διάσημου ομίλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments