Ελλάδα

Ελλάδα: Σε πλήρη στρατιωτική εγρήγορση ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Ελλάδα: Σε πλήρη στρατιωτική εγρήγορση ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Τουρκία εγκαινίασε τον απόπλου του τέταρτου και πιο προωθημένου γεωτρύπανού της στο πλαίσιο ειδικής, επίσημης τελετής, με την παρουσία και την εκφώνηση πανηγυρικού λόγου του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν.

Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας και εγρήγορσης βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της πατρίδας μας, καθώς και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και με δεδομένο τον απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν».

Η Τουρκία εγκαινίασε τον απόπλου το τέταρτου και πιο προωθημένου γεωτρύπανού της στο πλαίσιο ειδικής, επίσημης τελετής, με την παρουσία και την εκφώνηση πανηγυρικού λόγου του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν.

Έως τώρα, το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» δεν έχει παραβιάσει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας μας, αλλά οι Τούρκοι αρέσκονται στους συμβολισμούς, όταν πρόκειται να προβούν σε παραβιάσεις της Ελληνικής επικράτειας και αύριο, είναι μια μεγάλη λαμπρή γιορτή για την Ορθόδοξη, Χριστιανική Εκκλησία μας. Οι Έλληνες εορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, κορυφαία εορτή της Ορθοδοξίας, και οι Τούρκοι έχουν μακρά παράδοση να προσβάλλουν τα σύνορά μας, όταν πρόκειται για μεγάλες επετείους και κορυφαίες εορτές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, προγραμματίζεται να είναι στην Τήνο, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την ίδια στιγμή που και τα τρία σώματα του Ελληνικού Στρατού βρίσκονται σε κατάσταση επαυξημένης επιφυλακής, έτοιμα να αντιδράσουν, πάντοτε εντός των πλαισίων του διεθνούς δικαίου και με τη δέουσα ψυχραιμία, αν παραστεί ανάγκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments