Πολιτική

Δένδιας: “Η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης”

Δένδιας: “Η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δένδιας: Το θέμα του Κυπριακού συνεχίζει να ταλανίζει την παγκόσμια κοινότητα, καθώς παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, αναφέρει ο Έλληνα υπουργός Εξωτερικών

Το θέμα του Κυπριακού συνεχίζει να ταλανίζει την παγκόσμια κοινότητα, καθώς παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη, σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με μήνυμα του, με αφορμή για τα 48 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του «Αττίλα».

Παράλληλα διαμηνύει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Αναλυτικά, σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει:

«48 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του “Αττίλα”. Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη. Μόνη λύση η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments