Πολιτική

“Κόντρα” Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες στον Έβρο

“Κόντρα” Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες στον Έβρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τους 38 μετανάστες

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τους 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και μεταφέρθηκαν προσωρινά στο ΚΥΤ Φυλακίου. Πρόκειται για 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Μια έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Σήμερα Τρίτη (16/8) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης επισκέφθηκε τον Έβρο. Μιλώντας στο Open τόνισε σε όλους όσοι κατέκριναν την Ελλάδα σημειώνοντας ότι με «απόλυτο ανθρωπισμό και σεβασμό στο Διεθνές δίκαιο αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται εντός Ελληνικού εδάφους, κινήθηκε η Ελληνική αστυνομία, τους παρείχαμε όλες τις απαραίτητες ιατρικές βοήθειες και οι άνθρωποι βρίσκονται με απόλυτη ασφάλεια στο φυλάκιο».

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τους πρόσφυγες στον Έβρο

Καυστικό και ειρωνικό το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στον Έβρο.

«Σύμφωνα με ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκαν οι μέχρι χθες «ανύπαρκτοι» που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο» αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εξηγήσεις για την «αιφνίδια ανακάλυψη» των ανθρώπων αυτών.

Συνεχίζοντας την σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ζητά ενημέρωση για τις κινήσεις στις οποίες έχει προβεί για την ανάδειξη του ζητήματος και της τουρκικής στάσης στην ΕΕ και στον ΟΗΕ, ενώ την προτρέπει «να θέσει επιτέλους ως προτεραιότητα για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης τις αποφάσεις του Συμφώνου του Μαρακές του ΟΗΕ που προβλέπουν αναλογική κατανομή προσφύγων και νόμιμες ασφαλείς διόδους για να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς ανθρώπινες τραγωδίες, για τις οποίες έχει ευθύνη και η ΕΕ;».

Πέτσας: Η Ελλάδα εντοπίζει και διασώζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκηΣτην υπόθεση των 38 μεταναστών που εντοπίστηκαν σε νησίδα του Έβρου αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης. Τόνισε ότι η χώρα μας διασώζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ σχολίασε και τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Η Ελλάδα πάντα κάνει αυτό που πρέπει όταν έχει να αντιμετωπίσει ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ζωή, εντοπίζει και διασώζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments