Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: Πάρτι με “Greek Freak” και 100αρα στην πρεμιέρα του τουρνουά “Ακρόπολις”

Εθνική Ελλάδος: Πάρτι με “Greek Freak” και 100αρα στην πρεμιέρα του τουρνουά “Ακρόπολις”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Εθνική Ελλάδος: Η επίσημη αγαπημένη, αν και πιέστηκε από την Πολωνία, πήρε τη νίκη με 101-78, δείχνοντας αρκετά καλά πράγματα σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού

Θετική ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά “Ακρόπολις”. Η επίσημη αγαπημένη, αν και πιέστηκε από την Πολωνία, πήρε τη νίκη με 101-78, δείχνοντας αρκετά καλά πράγματα σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού. Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε “μοιράσει” την τράπουλα σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του, δοκιμάζοντας έτσι αρκετά σχήματα.

Κορυφαίος όλων ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε 23 λεπτά παιχνιδιού σημείωσε 23 πόντους. Θετικός ήταν και ο αδελφός τους Κώστας, όπου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων (11π.). Πολλές βοήθειες έδωσαν οι Ντόρσεϊ και Παπαπέτρου, που σημείωσαν από 19 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κώστα Αντετοκούμνπο ξεκίνησε η Εθνική κόντρα στην Πολωνία και στο 3’ η “γαλανόλευκη” είχε το προβάδισμα με 8-0, έχοντας έντονη προσήλωση σε άμυνα και επίθεση.

Η “επίσημη αγαπημένη” είχε… κέφια με τον “Greek Freak” να μοιράζει σκορ και θέαμα. Ήδη στο 6’ το σκορ ήταν 15-2, με τον Έλληνα άσο να φτάνει στους 10 πόντους “σβηστά” και έτσι ο Δημήτρης Ιτούδης άλλαξε την πεντάδα για να φρεσκάρει τα πρόσωπα.

Ήδη μέσα σε 8 λεπτά ο Έλληνας τεχνικός είχε χρησιμοποιήσει 10 παίκτες, χωρίς όμως να αλλάξει την αμυντική προσέγγιση που είχε “χτίσει” και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 27-10.

Από κει και μετά η Πολωνία κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση και με ένα 7-0 σερί κατάφερε να μειώσει σε 10 (27-17), δύο λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, μια και η Εθνική μας άφησε κάποια κενά στα μετόπισθεν και γι’ αυτό μπήκαν εκ νέου Καλάθης και Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα σουτ ψυχολογίας και έτσι κατάφεραν να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής (29-28) στο 15’, τρέχοντας ένα επιμέρους 2-18 από την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφεραν να πάρουν την πρωτοκαθεδρία με 32-34, καθώς οι Πονίτκα και Γκάρμπατζ έκαναν τη μεγαλύτερη “ζημιά” στην Ελλάδα.

Το ματς είχε μετατραπεί σε… ντέρμπι, αλλά τα δύο σερί τρίποντα από τους Ντόρσεϊ και Παπαπέτρου, έδωσαν ξανά την πρωτοκαθεδρία στην Εθνική μας και 38-35 στο 17’ και μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έτρεξαν ένα σβηστό 12-2 και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Ελλάδα να προηγείται με 50-37.

Η Ελλάδα ξεκίνησε με τη βασική της πεντάδα και έτσι κρατούσε εύκολά το προβάδισμα με 56-41 με την έναρξη της 3ης περιόδου, αλλά κάποια κενά στην άμυνα ήταν φανερά, κάτι που είναι απολύτως λογικό, μιας και ακόμα χρειάζεται δουλειά και με τον Δημήτρη Ιτούδη να αλλάζει πρόσωπα και σχήματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 25′ η “γαλανόλευκη” να έχει την πρωτοκαθεδρία με 63-49, αλλά η Πολωνία προσπαθούσε να είναι κοντά, αλλά ο “Greek Freak” έκανε “πάρτι” (24π.) , μιας και για άλλο ένα παιχνίδι είχε καταλυτική παρουσία, παρόλο που είχε μέτριο ποσοστό στις βολές. Όμως αυτό δεν πτόησε την “επίσημη αγαπημένη”, η οποία κατάφερνε και κρατούσε τις ισορροπίες και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 69-59.

Οι παίκτες της επίσημης αγαπημένης ήθελαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, αλλά οι αντίπαλοι τους ήταν αποδείχθηκαν “σκληρά καρύδια”. Στο 32′ με τρίποντο έριξαν τη διαφορά στους 7 (71-64), αλλά οι Παπαπέτρου Κασελάκης και Σλούκας έκαναν το 79-64, με ένα μικρό σερί, αλλά ήταν αρκετό για να τους δώσει την απαραίτητη ψυχολογία.

Τα πράγματα δύσκολα θα άλλαζαν, μιας και όση πίεση να έβαζαν στην Ελλάδα, δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω. Έτσι στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Γιαννούλης Λαρετζάκης πήρε την… σκυτάλη και με πέντε σερί πόντους “έγραψε” το 87-71 στο 37′ και κάπου εκεί το ματς έλαβε τέλος με την Ελλάδα να κάνει πρεμιέρα με του… δεξί, επικρατώντας με το εμφατικό 101-76, με τον Ντόρσεϊ να βλέπει το καλάθι σα… βαρέλι από τα 6,75.

Τα δεκάλεπτα: 27-10, 50-37, 69-59, 101-78

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments