Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο πυραύλους Κρουζ

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο πυραύλους Κρουζ

Πηγή Φωτογραφίας: Newsweek, EurAsian Times

Βόρεια Κορέα: Η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας προχώρησε σήμερα [17/8] στην εκτόξευση δύο πυραύλων Κρουζ προς δυτική κατεύθυνση,

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας προχώρησε σήμερα [17/8] στην εκτόξευση δύο πυραύλων Κρουζ προς δυτική κατεύθυνση, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Η δοκιμή καταγράφηκε την ημέρα που ο νέος συντηρητικός πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ συμπληρώνει εκατό ημέρες στην εξουσία στη Νότια Κορέα.

Τουρκία: “Δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες για την αγορά συστημάτων S-400 από τη Μόσχα”

Το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μετέδωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν μια σύμβαση για την αποστολή στην Άγκυρα μιας δεύτερης συστοιχίας του αντιαεροπορικού συστήματος S-400, ωστόσο ένας Τούρκος αξιωματούχος του αμυντικού τομέα αμφισβήτησε αμέσως την πληροφορία αυτήν.

Το πρακτορείο TASS επικαλέστηκε τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας της Ρωσίας, τον Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε: «Θέλω να σημειώσω ότι η σχετική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί. Περιλαμβάνει την τοπικοποίηση της παραγωγής ορισμένων εξαρτημάτων του συστήματος».

Η αγορά του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία το 2020 εξόργισε τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχο της χώρας στο ΝΑΤΟ, που επέβαλαν κυρώσεις στην Άγκυρα. Ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε ωστόσο σήμερα ότι «δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες». s-400

«Η αρχική σύμβαση που υπογράφηκε με τη Ρωσία για την αγορά των S-400 περιελάμβανε ήδη δύο παρτίδες. Η αγορά της δεύτερης παρτίδας περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό και τη σχετική σύμβαση», είπε ο αξιωματούχος αυτός. «Ως εκ τούτου, δεν έχουμε συγκεκριμένες εξελίξεις άξιες αναφοράς. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες», πρόσθεσε.

Οποιαδήποτε νέα αμυντική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας θα προκαλούσε σοβαρές αντιδράσεις στην Ουάσιγκτον, σε μια περίοδο που προσπαθεί να απομονώσει τη Μόσχα και ταυτόχρονα να διατηρήσει την ενότητα του ΝΑΤΟ απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments