Πολιτική

Βάσια Αναστασίου για παρακολουθήσεις: Να διαβιβαστεί αμέσως ο φάκελος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Βάσια Αναστασίου για παρακολουθήσεις: Να διαβιβαστεί αμέσως ο φάκελος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/screenshot

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Μιλώντας στο Open η Αναπληρώτρια Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Βάσια Αναστασίου τόνισε μεταξύ άλλων πως ο φάκελος πρέπει να διαβιβαστεί άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη των προέδρων για το εν λόγω ζήτημα.

Σημεία της συνέντευξης της κ. Αναστασίου στο Open

“Φτάνουμε στο σημείο παράνοιας, η κυβέρνηση να ζητάει από το θύμα τα ρέστα. Να ενημερωθεί λένε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον κ. Γεραπετρίτη. Από ποιον; Από αυτόν που λίγες μέρες πριν υπάρξει η ομολογία του Πρωθυπουργού έλεγε ψέματα στην επιτροπή της Βουλής ότι δεν έχει γίνει παρακολούθηση; Ή από τον κ.Ρωμανό, τον διευθυντή του Γραφείου τύπου της ΝΔ, που άφηνε υπόνοιες για το περιεχόμενο των υποκλοπών; Δεν θα γίνει η διαδικασία εν κρυπτω. Θα γίνει θεσμικά, στη Βουλή, ενώπιον των εκπροσώπων του ελληνικού λαού.”

“Ο κ. Οικονόμου καλούσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί για τον περιεχόμενο του φακέλου του, και την ίδια στιγμή άφηνε να εννοηθεί ότι ο φάκελος της παρακολούθησης μπορεί και να έχει καταστραφεί. Ας το ξεκαθαρίσουμε, δεν πρόκειται να ανεχθούμε «απώλεια» ή αλλοίωση στοιχείων. Ζητούμε να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.”

“Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι όποιος τολμά να καταγγείλει την κυβέρνηση, παίζει τάχα το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίθενται. Δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της παραπολιτικής, είναι τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεσμών της πατρίδας μας. Η αυτόνομη πορεία της παράταξης είναι και θα είναι αδιαπραγμάτευτη. Τελεία και παύλα.;  Δεν θα βρει σωσίβιο η κυβέρνηση στην παραπολιτική. Εμείς ζητούμε την αλήθεια και τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή. Και θα φτάσουμε μέχρι τέλους εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που παρέχουν οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας.”

“Κύριε Μπουτσικάκη, σας ρωτώ με το χέρι στην καρδιά. Πιστεύετε ότι ο Πρωθυπουργός ο οποίος είχε την πρόνοια να θέσει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του, δεν είχε ενημερωθεί; Αλήθεια το πιστεύει κανείς πολίτης; Ο κ. Κοντολέων δεν είχε κάποια δική του ατζέντα, ένα διευθυντικό στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας ήταν πιο πριν που έδινε κάθε μέρα λογαριασμό στον πρόεδρο της εταιρείας που δούλευε. Λέτε να μην έδινε λογαριασμό στον επικεφαλής της κυβέρνησης και προϊστάμενο του για την παρακολούθηση ενός προσώπου που ήταν πολύ πιθανό να είναι πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος;”

“Προσπάθησαν να θέσουν σε ομηρία μια ολόκληρη παράταξη η οποία τους δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, έχει κερδίσει τη Δεξιά και θα το κάνει πολύ σύντομα ξανά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments