Αθλητισμός

ΝΒΑ: Παραμένει στους Λέικερς ο Τζέιμς – Αποσύρεται η φανέλα του Πάου Γκασόλ

ΝΒΑ: Παραμένει στους Λέικερς ο Τζέιμς – Αποσύρεται η φανέλα του Πάου Γκασόλ

Πηγή Φωτογραφίας: getty images

ΝΒΑ: Στο Λος Άντζελες έως το 2025 θα παραμείνει ο ΛεΜπρον Τζέιμς, καθώς συμφώνησε σε διετή επέκταση του συμβολαίου του με τους Λέικερς για 97,1 εκατ. δολάρια

Στο Λος Άντζελες έως το 2025 θα παραμείνει ο ΛεΜπρον Τζέιμς, καθώς συμφώνησε σε διετή επέκταση του συμβολαίου του με τους Λέικερς για 97,1 εκατ. δολάρια.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και η διοίκηση της ομάδας της Καλιφόρνια έσπευσε να τον «δέσει» με τον «βασιλιά» να λέει το «ναι». Η δεύτερη σεζόν στο νέο συμβόλαιό του προβλέπει player option, δηλαδή θα μπορεί ν’ αποφασίσει ο Τζέιμς αν θα παραμείνει ή όχι.

Παράλληλα οι Λέικερς ανακοίνωσαν πως θα αποσύρουν το Νο 16, τη φανέλα δηλαδή που φορούσε στους «Λιμνανθρώπους» ο Ισπανός διεθνής, Παού Γκασόλ, στις 7 Μαρτίου 2023, όταν υποδέχονται τους Μέμφις Γκρίζλις.

Ο Γκασόλ αγωνίστηκε επί επτά σεζόν στην ομάδα του Λος Άντζελες (2008-14) οδηγώντας τους Λέικερς σε “back to back” τίτλους στο ΝΒΑ, το 2009 και το 2010. Από τις έξι συμμετοχές του στο NBA All-Star Game οι τρεις ήταν επί της θητείας του στους Λέικερς (2009-2011).

Οι Σίξερς κατέληξαν σε συμφωνία με τον Σίμονς

Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς και ο Μπεν Σίμονς κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τα 20 εκατομμύρια δολάρια, που παρακρατήθηκαν από τον παίκτη κατά την διάρκεια της σεζόν 2021-22, όπως αναφέρει το ESPN. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μια ρήτρα εμπιστευτικότητας για τον ακριβή διακανονισμό.

Συνολικά, οι Σίξερς παρακράτησαν 20 εκατομμύρια δολάρια από τον Σίμονς κατά την διάρκεια της αποχής του από τον σύλλογο και ενώ ο παίκτης, ήταν δυσαρεστημένος στην Φιλαδέλφεια και ζήτούσε ανταλλαγή.

Οι Σίξερς τιμώρησαν τον Σίμονς με δύο εκατομμύρια δολάρια σε ποινές για την μησυμμετοχή του στην προετοιμασία και στις απαιτούμενες ομαδικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια, κάθε παιχνίδι που έχανε του κόστιζε 360.000 δολάρια με την ομάδα να επικαλείται αθέτηση συμβολαίου. Ο Σίμονς από την πλευρά του, επικαλέσθηκε λόγους ψυχικής υγείας για τη μην συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments