Οικονομία Άποψη

North Evia-Samos Pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 13.800 άυλες κάρτες

North Evia-Samos Pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 13.800 άυλες κάρτες

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η νέα φάση περιλαμβάνει και τις κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση ενώ τον Σεπτέμβριο προστίθενται άλλες 2.000 κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν στην Εύβοια φτάνοντας συνολικά τις 9.400 κάρτες και 4.400 για τη Σάμο.

Ενεργοποιείται στις 25 Αυγούστου η τρίτη φάση διάθεσης άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας για το επιδοτούμενο πρόγραμμα διακοπών για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο (North Evia – Samos Pass).

Σημειώνεται ότι η νέα φάση περιλαμβάνει και τις κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση ενώ τον Σεπτέμβριο προστίθενται άλλες 2.000 κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν στην Εύβοια φτάνοντας συνολικά τις 9.400 κάρτες και 4.400 για τη Σάμο.
Οι κάρτες της Βόρειας Εύβοιας αντιστοιχούν σε 150 ευρώ η καθεμία και ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει σε καταλύματα, εστιατόρια, μεταφορές.  Για την Σάμο το ποσό είναι 300 ευρώ λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη νέα φάση της δράσης, η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο, για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές. Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο.

Περισσότερες από 13.800 άυλες ψηφιακές κάρτες που θα είναι προς διάθεση στις 25 Αυγούστου, με κόστος 2,7 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά είναι ένα κίνητρο για να επισκεφτεί ο κόσμος τα δύο αυτά νησιά που έχουν πληγεί.

Όσον αφορά στη συμμετοχή στο North Evia – Samos Pass δεν απαιτούνται εισοδηματικά κριτήρια με μόνη προϋπόθεση να μην είναι κάτοικοι της περιοχής οι ενδιαφερόμενοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments