Πολιτική

Σχοινάς: “Η Ηθική του Αριστοτέλη ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων μας σε ένα κράτος δικαίου”

Σχοινάς: “Η Ηθική του Αριστοτέλη ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων μας σε ένα κράτος δικαίου”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχοινάς: "Οι διδαχές του Αριστοτέλη πρέπει να μας εμπνεύσουν στην αξία της Ηθικής, ως ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων μας", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

“Οι διδαχές του Αριστοτέλη πρέπει να μας εμπνεύσουν στην αξία της Ηθικής, ως ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων μας, σε μια κοινωνία κράτους δικαίου, και στο καθήκον να αντιταχθούμε στο άδικο, τον πόλεμο και την αυθαιρεσία”, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, που έγινε στην πλατεία του δημαρχείου Αρναίας.

“Ο Αριστοτέλης διδάχτηκε από τον Πλάτωνα Λογική και Ηθική και δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο Ηγεσία και Καθήκον. Πρώτος – αιώνες πριν τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό – ανέλυσε την αξία της διάκρισης των εξουσιών ως πυλώνα μιας ευνομούμενης πολιτείας”, είπε ο κ. Σχοινάς και συνέχισε: “Σε πολλά από τα κρίσιμα ζητούμενα της εποχής μας οι διδαχές του παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες και πρέπει να εμπνεύσουν πολλές από τις σημαντικές αποφάσεις που καλούμαστε να διαμορφώσουμε:

  • -Την πίστη στην επιστήμη απέναντι στον σκοταδισμό της άρνησης.
  • -Το καθήκον να αντιταχθούμε στο άδικο, στον πόλεμο και την αυθαιρεσία.
  • -Την αξία της Ηθικής ως ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων μας σε μια κοινωνία κράτους δικαίου.

Ο Αριστοτέλης μας δείχνει τον δρόμο της Αρετής. Κι αυτόν τον δρόμο τον χρειαζόμαστε τώρα όσο και τότε”.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε πως η τελετή γίνεται στη σκιά του Αριστοτέλη, αλλά και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς η γιαγιά του καταγόταν από την περιοχή (την ιστορική Λιαρίγκοβη), του οραματιστή της ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, όπως είπε, και τόνισε πως με την Ευρώπη η χώρα μας είναι πιο δυνατή.

“Αφιέρωσα τη ζωή μου στην υπόθεση μιας Ευρωπαϊκής Ελλάδας, αλλά και μιας Ευρώπης που υπάρχει και ευημερεί γιατί απλά είναι η κιβωτός του ελληνικού πολιτισμού. Η σημερινή τελετή σε αυτόν τον τόπο μας επιβεβαιώνει την ιστορική επιλογή μας να ανήκουμε στην ενωμένη Ευρώπη.

Από τα εμβόλια και το Ταμείο Ανάκαμψης, μέχρι την ασπίδα προστασίας που σηκώσαμε με την ευρωπαϊκή ηγεσία στον Έβρο, κι από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών και αυταρχικών γειτόνων το συμπέρασμα είναι ένα και είναι απλό: Με την Ευρώπη είμαστε πιο δυνατοί, πιο ικανοί πιο υπολογίσιμοι στον σημερινό δύσκολο και αβέβαιο κόσμο”, υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments