Πολιτική

Μηταράκης για τους 38 μετανάστες στον Έβρο: Δεν ήταν ελληνική η νησίδα στον Έβρο όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μηταράκης για τους 38 μετανάστες στον Έβρο: Δεν ήταν ελληνική η νησίδα στον Έβρο όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για το πρόσφατο περιστατικό με τη νησίδα στον Έβρο στην οποία εντοπίστηκαν οι  μετανάστες αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Για το πρόσφατο περιστατικό με τη νησίδα στον Έβρο στην οποία εντοπίστηκαν οι  μετανάστες αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. Η νησίδα του Έβρου στην οποία εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες δεν είναι ελληνικό έδαφος όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο κ, Μηταράκης δήλωσε πως τόσο η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όσο και το Κτηματολόγιο, δήλωσαν ξεκάθαρα πως το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας. 

Όπως ανέφερε, «ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην ΕΕ λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια». «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» πρόσθεσε.

Θα επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο

Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι ο φράχτης στο Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα. Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αύτη τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020. Σημείωσε επίσης ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτο δημιούργησε πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές, καθώς δεν υπήρχαν εργάτες γης.

Αναφερόμενος στις προσφυγικές ροές δήλωσε ότι «πέρυσι είχαμε τους χαμηλότερους αριθμούς σε αφίξεις την τελευταία δεκαετία, 8.500 μετανάστες». Φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη χαμηλότερη χρονιά της δεκαετίας σε μεταναστευτικές ροές με 7.000 αφίξεις μεταναστών έως τώρα πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments