Ελλάδα

Σχολεία: Φόβος για αύξηση των κρουσμάτων από τον Οκτώβριο – Πως θα γίνει η επιστροφή των μαθητών

Σχολεία: Φόβος για αύξηση των κρουσμάτων από τον Οκτώβριο – Πως θα γίνει η επιστροφή των μαθητών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχολεία: Σε λίγες μέρες πάνω από ένα 1 εκατομμύριο μαθητές, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα επιστρέψουν στα σχολεία, αλλά ο φόβος για τον κορωνοϊό και η αύξηση των κρουσμάτων υπάρχε

Σε λίγες μέρες πάνω από ένα 1 εκατομμύριο μαθητές, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα επιστρέψουν στα σχολεία, αλλά ο φόβος για τον κορωνοϊό και η αύξηση των κρουσμάτων υπάρχει. Η κινητικότητα και αλληλεπίδραση των παιδιών, τόσο μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον, αλλά και μεταξύ τους θεωρείται βέβαιο ότι θα αφήσουν αποτύπωμα στους.

Μάλιστα ο Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης επεσήμανε πως από τον Οκτώριο θα έχουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων: «Η μολυσματικότητα και η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού πιθανότατα θα αυξηθούν από τον Οκτώβριο και λόγω της λειτουργίας των σχολείων και λόγω του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους. Υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρξει νέα μετάλλαξη και θα κινούμαστε στο γνώριμο πεδίο των υποπαραλλαγών της Οmicron, αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.

Το στοίχημα και φέτος θα είναι να μη μεταδίδεται ο κορωνοϊός από τα παιδιά στους ηλικιωμένους της οικογένειας. Η θωράκιση των ηλικιωμένων με όλες τις δόσεις είναι η βασική γραμμή άμυνας. Σημαντικό είναι επίσης η επαφή τους με τα παιδιά να γίνεται με προσοχή και με τήρηση των μέτρων προστασίας», σημειώνει ο κ. Τζανάκης και αναφέρει ενδεικτικά ότι μετά την επιστροφή από τις διακοπές καλό είναι να αποφεύγεται για τρεις ημέρες η επαφή των νεότερων με τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της οικογένειας, και όταν αυτή γίνεται να προηγείται αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

«Οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι αμέσως μόλις μολυνθούν πρέπει να λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Να υπενθυμίσω και τη δυνατότητα που έχει δοθεί για την προφυλακτική αγωγή με μονοκλωνικά αντισώματα σε συγκεκριμένες ομάδες ευπαθών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν μολυνθεί και νοσήσει. Τα εμβόλια και τα φάρμακα μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε πια διαφορετικά, πολύ πιο σθεναρά και αποτελεσματικά τον κορωνοϊό», λέει ο κ. Τζανάκης.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει στα σχολεία αναφορικά με τον κορωνοϊό θα επηρεάσει την πορεία της πανδημίας. Η απόφαση για το πρωτόκολλο θα ληφθεί, όπως κάθε φορά, από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και θα συσχετιστεί με την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων εβδομάδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments