Ελλάδα

Τουρισμός: Οι υψηλοί δείκτες δείχνουν παράταση της περιόδου – Αύξηση 17% στις αφίξεις στα νησιά

Τουρισμός: Οι υψηλοί δείκτες δείχνουν παράταση της περιόδου – Αύξηση 17% στις αφίξεις στα νησιά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, pixabay

Τουρισμός: Ο φετινός Αύγουστος μπήκε δυναμικά σε ό,τι αφορά τα τουριστικά μεγέθη, καθώς παρά τις δύσκολες συνθήκες σημειώθηκε αύξηση κατά 17% στις αφίξεις στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου

Ο φετινός Αύγουστος μπήκε δυναμικά σε ό,τι αφορά τα τουριστικά μεγέθη, καθώς παρά τις δύσκολες συνθήκες σημειώθηκε αύξηση κατά 17% στις αφίξεις στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου το πρώτο 7ήμερο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, όπως πρόσφατα δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ενώ το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου προστέθηκαν στους ταξιδιώτες και αυτοί του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας.

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού δίνει τον τόνο και για τον επόμενο μήνα, με τα ξενοδοχεία να σημειώνουν πολύ καλές πληρότητες σε όλη την Ελλάδα και τους ξένους τουρίστες από αγορές όπως η Γερμανία, η Αγγλία και αλλού να συνεχίζουν και τον Σεπτέμβρη τις διακοπές τους στη χώρα μας ενώ στη βόρεια Ελλάδα οι Βαλκάνιοι που είναι οι κύριοι τροφοδότες της, συνεχίζουν μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, όπως σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Μεταβατική χρονιά

Με τα δεδομένα του Αυγούστου φαίνεται πως διανύουμε μια χρονιά μεταβατική, όπως λέει ο κ.Τάσιος: «Καλή για τα έσοδα του κράτους αλλά μεταβατική για τους ξενοδόχους, εξαιτίας του λειτουργικού κόστους και της διαφοροποίησης ανά περιοχή. Σίγουρα τον Οκτώβριο θα καταγράψουμε ζημίες αλλά πρόκειται όπως προανέφερα για μια χρονιά μεταβατική για τις επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να κάνουν επανεκκίνηση το 2023 και με περισσότερο κόσμο».

Την ίδια ώρα, η εξαιρετική πορεία του τουρισμού, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, αποτυπώνεται και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb) στις οποίες τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο καταγράφεται αύξηση 26,5% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.

«Αυτό που παρατηρήσαμε φέτος για τον κόσμο που ταξίδεψε είναι ότι ήταν συγκρατημένος ως προς τα έξοδά του, καθώς οι πελάτες έχουν επηρεαστεί από όσα συμβαίνουν και είναι λογικό, ωστόσο όλοι οι προορισμοί είναι γεμάτοι», υπογραμμίζει ο κ.Τάσιος»

«Και στη βόρεια Ελλάδα σημειώθηκαν καλές πληρότητες, όπως στη Θάσο, τη Χαλκιδική, την Πιερία όπου απλώς η σεζόν αντί για 110 που ήταν το 2019 μειώθηκε στις 90 μέρες σε ό,τι αφορά κυρίως τους Βαλκάνιους ταξιδιώτες»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments