Διεθνή

Ισραήλ: Απεργία χιλιάδων Παλαιστινίων εργαζομένων

Ισραήλ: Απεργία χιλιάδων Παλαιστινίων εργαζομένων

Πηγή Φωτογραφίας: AMMAR AWAD | Συντελεστές: REUTERS/Pixabay

Περίπου 200.000 Παλαιστίνιοι πηγαίνουν καθημερινά στο Ισραήλ ή στους εβραϊκούς οικισμούς για να εργαστούν εκεί, με μισθό μεγαλύτερο από το διπλάσιο της αμοιβής που ασκείται στη διοίκηση και στις παλαιστινιακές εταιρείες.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, που εργάζονται στο Ισραήλ, πραγματοποίησαν ολοήμερη απεργία την Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να καταβάλουν τους μισθούς τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι σε μετρητά.

Αυτή η νέα μέθοδος πληρωμής είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ των ισραηλινών και των παλαιστινιακών αρχών, που ήθελαν μια πιο ασφαλή διαδικασία, αλλά οι εργαζόμενοι ανησυχούν για κρυφά κόστη ή για φόρους που μπορεί να μείωναν τις αποδοχές τους.

Περίπου 200.000 Παλαιστίνιοι πηγαίνουν καθημερινά στο Ισραήλ ή στους εβραϊκούς οικισμούς για να εργαστούν εκεί, με μισθό μεγαλύτερο από το διπλάσιο της αμοιβής που ασκείται στη διοίκηση και στις παλαιστινιακές εταιρείες. Η πλειοψηφία τους δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι νέες διαδικασίες διακανονισμού, με εβδομαδιαίο τέλος μεταφοράς ενός δολαρίου σύμφωνα με τους απεργούς, θα ήταν ένα όφελος για την οικονομικά προβληματική Παλαιστινιακή Αρχή και τις παλαιστινιακές τράπεζες.

Ο Παλαιστίνιος Υπουργός Εργασίας, από την πλευρά του, υπερασπίζεται το μέτρο για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και διαβεβαιώνει ότι δεν προβλέπεται νέος φόρος.

Από το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας διευκρινίζεται ότι ο νόμος θα τεθεί σε πλήρη ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και ότι «θα εδραιώσει την παλαιστινιακή οικονομία».

Από το Ισραηλινό Υπουργείο αναφέρεται ακόμη ότι ο νόμος «θα έχει πολλά θετικά αποτελέσματα, όπως είναι η εξασφάλιση των συντάξεων γήρατος των εργαζομένων και η μείωση της αδήλωτης εργασίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments