Διεθνή

Ρωσία: Κατηγορεί ανοιχτά την Ουκρανία για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Ρωσία: Κατηγορεί ανοιχτά την Ουκρανία για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Ρωσία: Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα [22/8] η FSB, δηλαδή η Oμοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα [22/8] η FSB, δηλαδή η Oμοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως αποτέλεσμα ενός συνόλου επειγόντων μέτρων επιχειρησιακής έρευνας, εξιχνίασε τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Ντάρια Ντάρια, που γεννήθηκε το 1992».

Σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία, το σχέδιο δολοφονίας ανέλαβε να εκτελέσει «η πολίτης της Ουκρανίας Vovk Natalya Pavlovna, γεννημένη το 1979, η οποία έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου του 2022, μαζί με την κόρη της Shaban Sofia Mikhailovna, γεννημένη το 2010», ανέφερε η FSB.

Το DSP σημείωσε ότι μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, η Vovk, μαζί με την κόρη της, διέφυγαν μέσω της περιοχής Pskov στην Εσθονία. Σύμφωνα με την FSB, «για να οργανώσουν τη δολοφονία της Ντούγκινα και να λάβουν πληροφορίες για τον τρόπο ζωής της, νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στη Μόσχα στο σπίτι όπου διέμενε η νεκρή».

Για να παρακολουθήσουν τη δημοσιογράφο, οι ύποπτες χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο Mini Cooper και στην είσοδο της Ρωσίας χρησιμοποίησαν τις πινακίδες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ – E982ХН DPR, στη Μόσχα – τους αριθμούς του Καζακστάν – 172AJD02 και κατά την αναχώρησή τους – πινακίδες στα Ουκρανικά – AH7771IP.

«Την ημέρα της δολοφονίας, η Vovk και η Shaban ήταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition, όπου η δολοφονημένη γυναίκα ήταν παρούσα ως επίτιμη καλεσμένη», δήλωσε η υπηρεσία ασφαλείας.

Η FSB ανέφερε ότι τα υλικά της έρευνας μεταφέρθηκαν στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το αυτοκίνητο της Ντούγκινα ανατινάχθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Bolshie Vyazemy, στην περιοχή της Μόσχας. Η κοπέλα πέθανε επί τόπου. Για το γεγονός αυτό, η Ανακριτική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία. Το τμήμα σημείωσε ότι η δολοφονία έγινε κατά παραγγελία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments