Αθλητισμός

Τζένγκο: Επέστρεψε στην Ελλάδα η Χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης – Το ξεχωριστό δώρο της Σοφίας Σακοράφα

Τζένγκο: Επέστρεψε στην Ελλάδα η Χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης – Το ξεχωριστό δώρο της Σοφίας Σακοράφα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τζένγκο: Γνωρίζοντας την αποθέωση, η Ελίνα Τζένγκο επέστρεψε από το Μόναχο ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό

Γνωρίζοντας την αποθέωση, η Ελίνα Τζένγκο επέστρεψε από το Μόναχο ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό. Η 19χρονη αθλήτρια, φορώντας το χρυσό μετάλλιο, έφτασε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και άπαντες χειροκρότησαν, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα της πρόσφερε ένα ξεχωριστό δώρο, γεμάτο συμβολισμούς.

Αναλυτικά όσα είπε η Ελίνα Τζένγκο:

“Νιώθω μεγάλη χαρά, σας ευχαριστούμε για την υπέροχη υποδοχή. Μας υποδεχθήκατε με ανοιχτές αγκαλιές και ανοιχτά τα χέρια. Είμαι πολύ ικανοποιημένη, πολύ χαρούμενη που έκανα περήφανη την Ελλάδα μαζί με όλη την υπόλοιπη αποστολή. Καταλαβαίνεις ότι είναι μεγάλη η βολή σου με το που απελευθερωθεί το ακόντιο από το χέρι σου. Το κατάλαβα κατευθείαν, οπότε το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να γυρίσω και να κοιτάξω τον προπονητή μου και μετά να το χαρούμε.

Χαίρομαι που συνεχίζεται η παράδοση με μένα μετά από αυτές τις σπουδαίες αθλήτριες (Σακοράφα, Βερούλη, Τζελίλη) και είμαι πολύ χαρούμενη που εκπροσωπώ τη χώρα μας σε αυτό το αγώνισμα.

Μερικές φορές το ότι είσαι φαβορί μπορεί να σε αγχώνει και να σε μαγκώνει. Αυτό το συνειδητοποίησα στις μικρότερες ηλικίες που πήγαινα στους αγώνες με κορυφαίες επιδόσεις και με άγχωνε περισσότερο. Γι’ αυτό προσπαθούμε να πηγαίνουμε σε όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε για να μαζεύουμε εμπειρίες και να ξεπερνάμε το άγχος μας.

Οι γονείς μου είναι πολύ ευτυχισμένοι για μένα γιατί βλέπουν ότι καταφέρνω να εκπληρώνω τα όνειρά μου όπως κάθε γονιός. Σας ευχαριστώ για όλα. Ας ελπίσουμε πως από σήμερα θα αλλάξουν οι συνθήκες για μας. Επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί, πρώτα ξεκούραση και μετά οι Ολυμπιακοί.

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν αθλητές σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο εμείς στην Νέα Καλλικράτεια. Ελπίζω μετά από τόσες επιτυχίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η πολιτεία να μας στηρίξει και να κάνει το δρόμο για το Παρίσι πιο εύκολο”.

Από την πλευρά της Σοφία Σακοράφα βρέθηκε στο αεροδρόμιο και της πρόσφερε ένα ακόντιο, κάνοντας την ευχή για ένα παγκόσμιο ρεκόρ: “Εδώ έχουμε την πραγματικότητα. Και η Ελίνα και όλα τα παιδιά πήγαν πολύ καλά. Της κάνω δώρο ένα ακόντιο με την ευχή να κάνει ένα παγκόσμιο ρεκόρ στους επόμενους αγώνες που θα είναι πολύ σύντομα. Είναι μια μεγάλη αθλήτρια, μια συγκροτημένη προσωπικότητα. Μια σεμνή κοπέλα και με τις οδηγίες του προπονητής της μπορεί να φτάσει ψηλά.”

Οι δηλώσεις του Μποσκαριώφ:

“Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος και χαίρομαι γιατί πλέον και τα άλλα παιδιά που έχω στην ομάδα θα έχουν τις συνθήκες να προπονούνται καλύτερα και αυτό μεε χαροποιεί περισσότερο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά. Η Ελίνα δεν έχει χάσει προπόνηση. Την έχω από τρίτη δημοτικού. Στην αρχή παίζαμε και φαινόταν ότι της αρέσει ο υγιής ανταγωνισμός και να περνάει όμορφα μέσα στην προπόνηση. Είναι δικαίωση όλων μας και τον οικογενειών μας που μας στήριζαν.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments