Διεθνή

Αμερικανίδα αξιωματούχος στην Ταϊβάν εν μέσω εντάσεων

Αμερικανίδα αξιωματούχος στην Ταϊβάν εν μέσω εντάσεων

Πηγή Φωτογραφίας: CNBC/Pixabay

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τη σχέση μεταξύ ΗΠΑ – Ταϊβάν σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας και εμπορίου».

Μια Αμερικανίδα Γερουσιαστής έφτασε στην Ταϊπέι την Πέμπτη, ανεβάζοντας τον αριθμό των επισκέψεων Αμερικανών βουλευτών στην Ταιβάν αυτόν τον μήνα σε τρεις, εν μέσω συνεχιζόμενων στρατιωτικών εντάσεων μεταξύ του νησιού και της Κίνας.

Η κ. Μάρσα Μπλάκμπερν, Ρεπουμπλικανή Γερουσιαστής από το Τενεσί που συμμετέχει στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας, πρόκειται να συναντηθεί την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Ταιβάν Τσάι Ινγκ Γουέν, όπως ανακοίνωσε σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταιβάν.

Επίσης, η κ. Μάρσα Μπλάκμπερν θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Ουέλινγκτον Κου και τον Υπουργό Εξωτερικών Τζόζεφ Γου.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τη σχέση μεταξύ ΗΠΑ – Ταιβάν σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας και εμπορίου».

Η κινεζική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την πλευρά της, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η κ. Μπλάκμπερν είχε εκφράσει τη στήριξή της στην Νάνσι Πελόζι μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων στο νησί.

«Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Ταιβάν και θαυμάζω το θάρρος της Νάνσι Πελόζι, η οποία δεν υποτάχθηκε ούτε στον Τζο Μπάιντεν ούτε στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», έγραψε η κ. Μπλάκμπερν στον προσωπικό λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη η επίσκεψη είχε πυροδοτήσει την οργή του Πεκίνου, το οποίο στη συνέχεια πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας γύρω από την Ταιβάν. Ο κινεζικός στρατός πραγματοποίησε νέες ασκήσεις κοντά στο νησί αφού βουλευτές των ΗΠΑ ταξίδεψαν στην Ταιβάν για διήμερη επίσκεψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments