Διεθνή

Γερμανία: Ανάπτυξη 0,1% για το ΑΕΠ κατά το β’ τρίμηνο του 2022

Γερμανία: Ανάπτυξη 0,1% για το ΑΕΠ κατά το β’ τρίμηνο του 2022

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Γερμανία: Ανάπτυξη ύψους 0,1% σημείωσε το ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το β' τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία

Ανάπτυξη ύψους 0,1% σημείωσε το ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το β’ τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, η οποία σε προηγούμενη εκτίμησή της προέβλεπε στασιμότητα για τη γερμανική οικονομία.

Βελτίωση διαπιστώνεται και σε ό,τι αφορά την ταμειακή κατάσταση του κράτους, με το έλλειμμα κρατιδιακών, δημοτικών και κοινωνικών ταμείων να περιορίζεται στο 0,7% κατά το α’ εξάμηνο του 2022, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι έφθανε το 4,3%, λόγω κυρίως των έκτακτων δαπανών για την πανδημία του κορωνοϊού.

Φυσικό αέριο: Στο 80% η πληρότητα στις αποθήκες της Γερμανίας

Στο 80% έχει φτάσει η πληρότητα των αποθηκών του φυσικού αερίου της Γερμανίας ενόψει του σκληρού και δύσκολου χειμώνα που έρχεται, μιας και υπάρχει αβέβαιη την προμήθεια ρωσικού καυσίμου, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του Gas Infrastructure Europe.

Με στόχο πληρότητα 85% μέχρι την 1η Οκτωβρίου και 95% την 1η Νοεμβρίου, η χώρα προπορεύεται του χρονοδιαγράμματος ως τα επίπεδα αναπλήρωσης των αποθηκών, καθώς, ήδη από τα μέσα Αυγούστου έχει επιτευχθεί ο στόχος του Σεπτεμβρίου για 75% πληρότητα.

fysiko-aerio

Σημειώνεται ότι το ποσοστό πληρότητας των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία είχε πέσει στο ιστορικό χαμηλό του 33% στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ η πίεση συνεχίστηκε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λίγες μέρες αργότερα.

Η χώρα εφαρμόζει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης τριών σταδίων για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Γερμανικής Πρωτοβουλίας για την αποθήκευση αερίου (German Gas Storage Initiative), 25 εταιρείες λειτουργούν 47 υπόγειες υποδομές αποθήκευσης φυσικού αερίου συνολικής δυναμικότητας περί τα 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments