Κόσμος

Πούτιν: Αυξάνει τις ένοπλες δυνάμεις κοντά στις 140.000

Πούτιν: Αυξάνει τις ένοπλες δυνάμεις κοντά στις 140.000

Πηγή Φωτογραφίας: reuters, Al Jazeera

Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα [25/8] διάταγμα για την αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας κατά 137.000 στρατιωτικούς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα [25/8] διάταγμα για την αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας κατά 137.000 στρατιωτικούς, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Η αύξηση αυτή σημαίνει ότι το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων θα φθάσει από το 1,9 στα 2,04 εκατομμύρια άτομα.

Το διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο, το στρατιωτικό προσωπικό με την προσθήκη των 137.000 στρατιωτικών θα φθάσει  το 1,15 εκατομμύριο άτομα, θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου.

Deutsche Welle: Ουκρανία, 6 μήνες πολέμου

Έξι μήνες συμπλήρωσε χθες ο πόλεμος που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Έξι μήνες συνεχών, αλλεπάλληλων εχθροπραξιών. Το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών και το πότε πιστεύεται ότι θα μπορούσε να τελειώσει ο πόλεμος τίθενται και επιχειρείται να απαντηθούν στο δημοσίευμα αυτό.

Τα σημάδια του χρόνου που περνά αποτυπώνονται καθαρότερα στο Μικολάιφ. Από τις ρωγμές των σάκων με άμμο που στοιβάζονται στα σημεία ελέγχου, φύτρωσε χορτάρι. Και τα πλακάτ που καλούν τον κόσμο να βοηθήσει τον στρατό ξεθώριασαν από το χιόνι, τσαλάκωσαν από τις ανοιξιάτικες καταιγίδες και βρώμισαν από την καλοκαιρινή ζέστη. Όμως τα τραύματα στις ψυχές των προσφύγων μένουν αναλλοίωτα, τίποτα δεν μπορεί να τα επουλώσει. Και το ερώτημα που αντιμετωπίζουν παραμένει: Να επιστρέψουν ή να παραμείνουν στην χώρα υποδοχής;

Έξι μήνες μετά την εισβολή είναι αλήθεια ότι ορισμένοι πρόσφυγες επέστρεψαν στη εμπόλεμη χώρα τους, παρά τους κινδύνους. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για το κατά πόσες, κατά κύριο, λόγο γυναίκες πρόσφυγες ακολουθήσαν τον δρόμο της επιστροφής. Η ομοσπονδιακή αστυνομία εκτιμά ότι καθημερινά 700 Ουκρανοί πρόσφυγες μπαίνουν στη Γερμανία. Ορισμένες μητέρες σκέπτονται μήπως επιστρέψουν εγκαίρως για την έναρξη της σχολικής χρόνιάς την 1η Σεπτεμβρίου. Θα είναι άραγε το σχολείο όπως το άφησαν; Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες διδασκαλίες ή μήπως συνεχίζουν να μένουν εσωτερικοί πρόσφυγες; ukraine-7043223_960_720

Εκείνο που είναι γνωστό είναι ότι από την αρχή του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου 965.000 άνθρωποι ήρθαν στη Γερμανία λόγω του πολέμου. Γιατί τόσοι έχουν καταγραφεί στους καταλόγους της υπηρεσίας αλλοδαπών. Εξ αυτών το 97% είναι από την Ουκρανία. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες περίπου 3,8 . πρόσφυγες πολέμου έχουν επιστρέψει, τουλάχιστον εν μέρει, στην Ουκρανία, οι περισσότεροι ταξιδεύουν μέσω Πολωνίας.

Εκείνοι που έχουν απομείνει στη Γερμανία, βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Στη Γερμανία βρίσκονται ενώπιον νέων προκλήσεων, νέα γλώσσα, αναζήτηση τόπου διαμονής και εργασία. Στην χώρα τους έχουν απομείνει συγγενείς και φίλοι. Και μια βασανιστική ερώτηση: Υπάρχει ακόμη το διαμέρισμα που κατοικούσαν; Ή η θέση εργασίας τους; Σε γενικές γραμμές, όσοι προέρχονται περιοχές που υπέστησαν σοβαρές ζημιές ή κατακτήθηκαν από τον ρωσικό στρατό, σκέφτονται λιγότερο το ενδεχόμενο επιστροφής σύντομα. Ή τουλάχιστον σύντομες επισκέψεις στην οικογένειά τους, στο Κίεβο ή στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments