Διεθνή

Ρωσία: Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Ρωσία: Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: The Moscow Times/Pixabay

Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι ο πόλεμος (η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”) συνδέεται επίσης με απειλή για τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία διεξάγεται για να αποφευχθεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, με βάση όσα δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Συγκεκριμένα, ο Μεντβέντεφ δήλωσε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ότι, εάν η Ουκρανία λάβει υποστήριξη και ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ρωσικού εδάφους, «θα σήμαινε την έναρξη ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου».

«Παρόλα αυτά, η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη. Αν και, αν κάνουμε μια τέτοια βιβλική σύγκριση και θυμηθούμε τα λόγια από την Αποκάλυψη του Ιωάννη του Θεολόγου, δηλαδή από την Αποκάλυψη: “Και ο πρώτος άγγελος σάλπισε, και εκεί ήταν χαλάζι και φωτιά” -καλά, τουλάχιστον ο πρώτος άγγελος σάλπισε. Αλλά η Αποκάλυψη δεν έχει έρθει ακόμη και, ελπίζω, δεν θα έρθει», είπε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι ο πόλεμος (η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”) συνδέεται επίσης με απειλή για τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ουκρανία ήλπιζε μόνο σε βοήθεια από τη Δύση. «Και οι Αμερικανοί, όπως και οι Ευρωπαίοι, στην πραγματικότητα, μας είπαν: “Όχι, δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για να επιβεβαιώσουμε τη μη συμμετοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, ακολουθούμε μια πολιτική ανοιχτών θυρών, επομένως δεν μπορούμε να δώσουμε καμία εγγυήσεις – ας είναι, όπως θα γίνει.” Λοιπόν, το αποτέλεσμα το ξέρετε», πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος συμπλήρωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει την εκστρατεία της στην Ουκρανία μέχρι να επιτύχει τους στόχους της και δεν εκτιμά πλέον αρκετή την αποκήρυξη ένταξής της στο ΝΑΤΟ για τον τερματισμό του πολέμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments