Διεθνή

Τουρκοκύπριοι: Έχουμε εθνικά συμφέροντα στο Αιγαίο

Τουρκοκύπριοι: Έχουμε εθνικά συμφέροντα στο Αιγαίο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«H Ελλάδα ενεργεί έχοντας δυνάμεις, όπως είναι η Ευρώπη, η Αμερική και η Ρωσία πίσω της».

Σε μία απρόκλητη και υβριστική επίθεση εναντίον της Ελλάδας προέβη ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ο οποίος χαρακτήρισε την πατρίδα μας ως το «κακομαθημένο παιδί» της Δύσης και της Ρωσίας και ο οποίος υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει εθνικά συμφέροντα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Συγκεκριμένα, ο Ζόρλου Τορέ, Πρόεδρος της Βουλής της ΤΔΒΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι η Ελλάδα είχε πάντα μια κακομαθημένη στάση:

«H Ελλάδα ενεργεί έχοντας δυνάμεις, όπως είναι η Ευρώπη, η Αμερική και η Ρωσία πίσω της».

«Έχουμε εθνικά δικαιώματα και συμφέροντα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία είναι η ισχυρότερη χώρα στην περιοχή. Έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκεί είναι και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Επομένως, οι Έλληνες παίζουν με τη φωτιά. Να εγκαταλείψουν την αγάπη τους για τη Βόρεια Κύπρο».

Εν συνεχεία, ο Τούρκος αξιωματούχος συμπλήρωσε: «Δεν θα τους δώσουμε (σ.σ.: στους Έλληνες) ούτε την Κωνσταντινούπολη, ούτε τη Δυτική Θράκη ούτε την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Στεκόμαστε στην εθνική μας υπόθεση. Το θέμα μας είναι το έθνος μας και το τουρκικό έθνος Ό,τι απαιτούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα, θα συνεχίσουμε να τα υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα, μαζί με τον Πρόεδρο της πατρίδας της Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή, η Τουρκία είναι η πιο αναπτυγμένη δύναμη στη Μεσόγειο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments