Διεθνή

FT: Η ΕΕ σκέπτεται αναστολή του υπάρχοντος καθεστώτος βίζας σε Ρώσους

FT: Η ΕΕ σκέπτεται αναστολή του υπάρχοντος καθεστώτος βίζας σε Ρώσους

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Σε σημερινό δημοσίευμά της, η έγκυρη βρετανική εφημερίδα φέρνει στο φως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, συζητείται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αναθεώρηση του καθεστώτος για τη χορήγηση βίζας σε Ρώσους πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν σε κράτος – μέλος της ΕΕ.

Σε σημερινό δημοσίευμά της, η έγκυρη βρετανική εφημερίδα φέρνει στο φως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ σχεδιάζουν να υποστηρίξουν την αναστολή της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων με τη Ρωσία, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των βιζόν Σένγκεν που εκδίδονται στους Ρώσους, γράφει η εφημερίδα «Financial Times».

«Ως πρώτο βήμα, οι υπουργοί σχεδιάζουν να παράσχουν πολιτική υποστήριξη για την αναστολή της συμφωνίας για τη διευκόλυνση της έκδοσης θεωρήσεων μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, σε μια διήμερη συνάντηση στην Πράγα που αρχίζει την Τρίτη», αναφέρει η εφημερίδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πηγές των «Financial Times», μέχρι το τέλος του έτους ενδέχεται να ληφθούν πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις σχετικά με τις βίζες για τους Ρώσους: «Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική κατάσταση που απαιτεί εξαιρετική δράση. Θέλουμε να προχωρήσουμε πέρα ​​από την αναστολή της συμφωνίας για τη διευκόλυνση της έκδοσης βίζας», με βάση το δημοσίευμα.

Η πιθανότητα απαγόρευσης της έκδοσης θεωρήσεων Σένγκεν στους Ρώσους είχε συζητηθεί προηγουμένως στην Εσθονία, την Φινλανδία, την Λετονία και την Λιθουανία, αλλά δεν υπάρχει καθολική συναίνεση στην ΕΕ σχετικά με αυτό το θέμα. Η Γερμανία και η Κύπρος έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις σε σχέση με τις εκκλήσεις ορισμένων άλλων χωρών της ΕΕ να απαγορεύσει την έκδοση βίζας σε Ρώσους πολίτες .

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ότι δεν υποστηρίζει αυτή την ιδέα, ενώ η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας εκτιμούν ότι η ΕΕ μπορεί να προσπαθήσει να βρει μια συμβιβαστική λύση για το θέμα. των αρχών για τη χορήγηση βίζας στους Ρώσους για την είσοδό τους στην Ε.Ε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments