Διεθνή

Ουκρανία: Άμεση ένταξη στο NATΟ θέλει η χώρα

Ουκρανία: Άμεση ένταξη στο NATΟ θέλει η χώρα

Πηγή Φωτογραφίας: Wikipedia, APA

Ουκρανία: «Μόνο η ένταξη» απευθείας είναι η επιλογή που δέχεται το Κίεβο, τόνισε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης α

“Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θέλει να γίνει κράτος-μέλος του NATO άμεσα, με άλλα λόγια να μην εφαρμοστεί το προηγούμενο σχέδιο αργής και σταδιακής εισδοχής της χώρας στον οργανισμό, που είχε καταρτιστεί πριν από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου”, δήλωσε Ουκρανή κυβερνητική αξιωματούχος.

«Μόνο η ένταξη» απευθείας είναι η επιλογή που δέχεται το Κίεβο, τόνισε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης αρμόδια για την Ευρωπαϊκή και την Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση, η Όλγα Στεφανίσινα, στην Ουκραΐνσκα Πράβντα.

Η Ουκρανία έχει ήδη υιοθετήσει πολλές πρακτικές της στρατιωτικής συμμαχίας, επιχειρηματολόγησε η κυρία Στεφανίσινα, προσθέτοντας πως ο στρατός της χώρας της είναι πλέον εμπειροπόλεμος, κάτι που δεν ισχύει για τις ένοπλες δυνάμεις αρκετών άλλων χώρες του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων της Ρωσίας στη Χερσώνα εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν τρία κέντρα διοίκησης και δύο αποθήκες πυρομαχικών των στρατευμάτων της Ρωσίας στην περιφέρεια της Χερσώνα. Κατά τον ουκρανικό στρατό, 11 Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και καταστράφηκαν 11 εκτοξευτήρες ρουκετών, τρία τεθωρακισμένα οχήματα και αυτοκινούμενο πυροβόλο.

Ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής των τοπικών αρχών Βλαντίμιρ Λεόντιεφ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti τις ουκρανικές επιθέσεις, τονίζοντας ότι η Νόβα Καχόβκα βομβαρδίστηκε τέσσερις φορές.

Επλήγη επίσης υδροηλεκτρικός σταθμός στον Δνείπερο ποταμό σε τοποθεσία στρατηγικής σημασίας, πρόσθεσε ο κ. Λεόντιεφ. Είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο οι πληροφορίες που δίνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments