Πολιτική

Βορίδης για τις παρακολουθήσεις: Δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης η κάθε επισύνδεση

Βορίδης για τις παρακολουθήσεις: Δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης η κάθε επισύνδεση
Βορίδης για τις παρακολουθήσεις: Η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει την Ελλάδα και γι' αυτό το λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας που θα κάνουν οι δήμοι της χώρας, προκειμένου να εξοικονομήσουν ενέργεια

Η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάσει την Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας που θα κάνουν οι δήμοι της χώρας, προκειμένου να εξοικονομήσουν ενέργεια, ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η πολιτεία δεν επιθυμεί τίποτα από τα παραπάνω, και το μόνο που ζητά από τους δημόσιους φορείς είναι να τηρούν μία καλύτερη και προσεκτικότερη διαχείριση στην ενέργεια που καταναλώνουν.

Ο κ. Βορίδης μιλώντας στο MEGA απέκλεισε επίσης κλείσιμο των δημοτικών πισινών αλλά και το κλείσιμο των φώτων σε ορισμένες γειτονιές. «Οι φορείς το δημοσίου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν, είναι να μπουν και να δηλώσουν στην πλατφόρμα ορισμένα στοιχεία που αφορούν την κατανάλωσή τους και εν συνεχεία να πιάσουμε το στόχο της μείωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε βάλει» εξήγησε.

Αποκάλυψε στη συνέχεια πως θα αλλάξει το υπουργείο την εν λόγω υπουργική απόφαση δίνοντας πλέον πέρα από τα κίνητρα και κυρώσεις, εάν δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της μείωσης κατανάλωσης.

«Δεν θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις, δεν θα τους δίνω προσωπικό» ανέφερε.

Δεν γίνεται να αρθεί το απόρρητο

Αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων ο υπουργός δήλωσε πως το απόρρητο δεν γίνεται να αρθεί και να μαθευτεί η αλήθεια και πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κληθεί για να μάθει εάν θέλει το λόγο παρακολούθησής του.

«Εδώ ανοίγει μία υπονομευτική συζήτηση, και έχει ευθύνη για αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης, για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» δήλωσε ο κ. Βορίδης.

«Καταλαβαίνω πως υπάρχει ένα συλλογικό ενδιαφέρον, απαντώ όμως, σωστά υπάρχει το απόρρητο. Δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης η κάθε επισύνδεση και αξιολόγηση που γίνεται από την ΕΥΠ. Εάν το κάνουμε αυτό να συμφωνήσουμε όλοι πως δεν θέλουμε να υπάρχει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» επισήμανε τέλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments