Πολιτική

Μητσοτάκης: Πούτιν και Ερντογάν θα ήθελαν άλλη Κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Πούτιν και Ερντογάν θα ήθελαν άλλη Κυβέρνηση
Ο Πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο Πούτιν δεν το κρύβει και δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε, στην εισαγωγική του τοποθέτηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, ότι οι Πούτιν και Ερντογάν θα επιθυμούσαν μία άλλη Κυβέρνηση στη Χώρα μας, επιθυμία που δεν αποκρύπτουν, κατά τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο Πούτιν δεν το κρύβει και δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ρωσία επιδιώκει να «εξάγει» ένα κλίμα γενικευμένης αβεβαιότητας στις χώρες που αντιτίθενται στην πολιτική της: ««Το διεθνές περιβάλλον έχει μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν μαύρο χειμώνα. Ο πόλεμος συμπλήρωσε 6 μήνες, η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο η τιμή του οποίου εκτοξεύτηκε κατά 10 φορές. Πρωτοφανή απειλή για ολόκληρη τη δύση, απειλή στρατηγικού χαρακτήρα γιατί όλα δείχνουν ότι η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. Κάνει παρεμβάσεις στα κράτη που υπερασπίζονται την ειρήνη».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα που δημιουργεί η γειτονική μας χώρα και στην ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στα ενεργειακά – οικονομικά ζητήματα: «Οι προκλήσεις και το μεταναστευτικό στο εσωτερικό μέτωπο. Το μεταναστευτικό αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας.

Ζητάμε κοινή απάντηση στην κρίση. Είχα προειδοποιήσει από τους πρώτους, είχα προκαλέσει αντιδράσεις στις Βρυξέλλες. Τώρα μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Φον ντερ Λάιεν θα πω κάλλιο αργά παρά ποτέ. Επιμένω ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς ενιαία αντίδραση μεγαλώνει τα προβλήματα.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι υψώνει αναχώματα στις αυξήσεις. Το λέει και θα συνεχίσει να το κάνει όπου χρειάζεται αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επαναλάβει τη σταθερή ευρωπαϊκή προσήλωση της πατρίδας μας: «Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, μένει σταθερή στην τροχιά της Ευρώπης με μία κυβέρνηση που απαντά στις προκλήσεις με σύμμαχο την κοινωνία.

Πρώτος εγώ που δεν ανέχομαι ούτε υποβολείς, ούτε συμβιβάζομαι με τα λάθη μας. Εμπιστοσύνη στον πολίτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments