Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: “Φωτιά” Ντόρσεϊ και Giannis έστειλαν… αδιάβαστη την Κροατία

Εθνική Ελλάδος: “Φωτιά” Ντόρσεϊ και Giannis έστειλαν… αδιάβαστη την Κροατία

Πηγή Φωτογραφίας: fiba, Eurokinissi

Εθνική Ελλάδος: Η Εθνική ήταν ένα σκαλί πιο πάνω από την Κροατία και πήρε τη νίκη με 85-89 στην πρεμιέρα του τουρνουά με εξαιρετικούς Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γιάννη Αντετοκούνμπο

Χωρίς τους “δίδυμους πύργους” Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Γιώργο Αγραβάνη η Εθνική ήταν ένα σκαλί πιο πάνω από την Κροατία και πήρε τη νίκη με 85-89 στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Ο Giannis έκανε εκπληκτικό photo finish, μιας και όταν το σκορ ήταν στο 82-84 και έμενε μόλις ένα λεπτό, ο δις MVP με τρεις σερί τάπες και 6 πόντους έδωσε την τεράστια αυτή νίκη.

Το ματς

Η Κροατία ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και πήρε το προβάδισμα με 10-3 στο 3’, έχοντας το Μπογκντάνοβιτς σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ από την άλλη η Ελλάδα είχε νευρικότητα και αυτό φάνηκε και από τα πρώτα σουτ, έχοντας 1/6 εντός παιδιάς.

Όμως από το 4’ και μετά τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Οι 5 σερί πόντοι του Ντόρσεϊ έδωσαν τη σκυτάλη σε Θανάση και Γιάννη Αντετοκούνμπο και με 10 πόντους (5 ο καθένας) έκαναν το12-15 και έφεραν τα πάνω κάτω και ουσιαστικά έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Η άμυνα είχε σκλυρίνει και με τα deflection είχαν αποδιοργανώσει την Κροατία, με βασικό πρωταγωνιστή τον Θανάση Αντετοκούμπο, ο οποίος ήταν αρκετά επιδραστικός στην ελληνικη αντεπίθεση, με τη διαφορά να φτάνει στο +10 (12-22) ο Δημήτρης Ιτούδης έβαλε Σλούκα, Αγραβάνη και Παπαπέτρου και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 16-24.

Τα πράγματα για την “επίσημη αγαπημένη” συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό, αλλά με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η Κροατία είχε τον Μπογκντάνοβιτς σε τρομερή κατάσταση (10 πόντους) και κρατούσε την ομάδα του στο ματς (20-26) στο 12’, αλλά ο Ντόρεϊ έκανε μαγικό παιχνίδι.

Ο Έλληνας γκαρντ έκανε ότι ήθελε στο παρκέ. Είχε φτάσει στους 18 πόντους με 4/4 τρίποντα και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, μιας και μέσα σε δύο λεπτά έγινε το 21-34 στο 15’ και η γαλανόλευκη είχε βάλει για τα καλά το πόδι στο… γκάζι. Τα δύο σερί σουτ από τα 6,75 από τον γνώριμο μας Χεζόνια έβαλε ξανά την Κροατία μέσα στο ματς (27-42), αλλά δεν αρκούσαν.

Η Εθνική μας ήταν απλά καταιγιστική. Ο Σλούκας οργάνωνε και εκτελούσε, ο Ντόρσεϊ το… χαβά του και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε την πιο αθόρυβη δουλειά που είχε αλλάξει όλη την εικόνα του αγώνα, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει με το σκορ στο 30-46.

Με ένα 6-2 άρχισε η Κροατία την τρίτη περίοδο και προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά (36-48) στο 22′, αλλά η Εθνική κρατούσε τη διψήφια διαφορά, καθώς έμπαιναν και οι βολές, που θα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια, με το δίδυμο Γ. Αντετοκούνμπο και Ντόρσεϊ να συνεχίζουν από κει που σταμάτησαν.

Όμως τα τρίποντα των Σμιθ και Σίμον “ροκάνισαν” τη διαφορά για τους Κροάτες και στο 27′ το σκορ έφτασε στο -11 (51-62) και με ένα σερί οι αντίπαλοι μας με 9-0 σερί διαμόρφωσαν το 60-62, τρέχοντας μέσα σε λίγα λεπτά ένα επιμέρους 26-14 από την αρχή του δεκαλέπτου. Το τρίποντο του Ντόρσεϊ έδωσαν μια μεγάλη “ανάσα” στην Ελλάδα.

Το μίνι 5-0 των Αγραβάνη και Γιάννη Αντετοκούνμπο έδωσαν έναν μικρό αέρα στη χώρα μας και έτσι με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Εθνική μας ήταν μπροστά με 62-70.

Πλέον τα πράγματα ήταν στην κόψη του ξυραφιού και η επίσημη αγαπημένη κρατούσε την τύχη στα χέρια της. Στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου έφτασε ξανά η διαφορά σε διψήφια επίπεδα (64-75) από τις βολές το Αγραβάνη, αλλά η Κροατία ήταν πολύ σκληρή και έβρισκε λύσεις από τον Σμιθ.

O “γερόλυκος” Σίμον μείωσε σε 73-77 στο 35′, αλλά ο Ντόρσεϊ σημείωσε ένα μεγάλο δίποντο εκτός ισορροπίας (με υποψία φάουλ) με το τρέιλερ του Αγραβάνη δημιούργησαν ξανά ένα ασφαλές “μαξιλάρι” 8 πόντων. Όμως κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση και τον Σμιθ να κάνει πολύ καλό παιχνίδι (20π.) έβαλαν ξανά δύσκολα στη γαλανόλευκη.

Ο νατουραλιζέ γκαρντ έκανε 80-84 και έμεναν μόλις 2 λεπτά για το τέλος και τα πάντα ήταν ανοιχτά, καθώς η διαφορά ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Εκεί μίλησε ο Γιάννης, ο οποίος με 3 σερί τάπες και 6 πόντους έδωσε τη νίκη με 85-89 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 30-46, 62-70, 85-89

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments