Διεθνή

Ενέργεια: Στροφή και στις ΑΠΕ για την ιταλική Eni

Ενέργεια: Στροφή και στις ΑΠΕ για την ιταλική Eni

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ενέργεια: Πλην του φυσικού αερίου, ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni, επεκτείνει τις δυνατότητες του και θέλει να προσθέσει στο δυναμικό του και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειάς

Πλην του φυσικού αερίου, ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni, επεκτείνει τις δυνατότητες του και θέλει να προσθέσει στο δυναμικό του και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειάς, όπου θέλει να βάλει στην Αίγυπτο Φωτοβολταϊκά και αιολικά έργα συνολικής ισχύος 10 GW.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eni Claudio Descalzi με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah El-Sisi, τον Πρωθυπουργό Mustafa Madbouly, και τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Tarek El-Molla.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, τα μέρη «συμφώνησαν στην προοπτική να καταστήσουν ένα σύνολο ηλιακών και αιολικών projects, θέτοντας ως στόχο τα 10 GW εγκατεστημένης ισχύος μέσα στα επόμενα χρόνια», αναφέρει, χαρακτηριστικά, η Eni.

Το βασικό θέμα των συζητήσεων ήταν η παραγωγή φυσικού αερίου και η εξαγωγή LNG. Με ετήσια παραγωγή φυσικού αερίου περί τα 538 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Eni παράγει το 60% του συνολικού αερίου στη Βορειοαφρικανική χώρα η οποία φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε περιφερειακό κόμβο αερίου.

Σημειώνεται ότι η Eni είναι ενεργή στην Αίγυπτο μέσω της θυγατρικής της IEOC και παράγει περίπου 350,000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως. Το 2021, η ιταλική εταιρεία συμφώνησε με την κρατική εταιρεία Ηλεκτρισμού (EEHC) και την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου (EGAS) της Αιγύπτου να προχωρήσει σε μελέτη σκοπιμότητας για έργα παραγωγής πράσινου και μπλε υδρογόνου στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments