Κόσμος

Gazprom: Δεν ανοίγει τον Nord Stream- Επικαλείται νέα ζημιά

Gazprom: Δεν ανοίγει τον Nord Stream- Επικαλείται νέα ζημιά

Πηγή Φωτογραφίας: Wales Online

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 δεν θα επαναλειτουργήσει το Σάββατο

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 δεν θα επαναλειτουργήσει το Σάββατο, ανακοίνωσε αιφνιδίως η Gazprom. Η ρωσική εταιρεία επικαλείται νέα ζημιά στον κινητήρα του στροβίλου ενώ δεν έκανε γνωστό πότε θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει. Η συγκεκριμένη ενέργεια, θεωρούν στην Ευρώπη, αποτελεί απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν, ως αντίδραση στις αποφάσεις για το πλαφόν στις τιμές αγοράς του ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, που έχουν λάβει οι Ευρωπαίοι και η G7.

Πρόταση για πλαφόν από την Ε.Ε

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7, της Ομάδας των  ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως, συμφώνησαν να εφαρμόσουν ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό αργό πετρέλαιο και τα πετρελαιοειδή, μετά από σημερινή τους συνάντηση. “Το ανώτατο όριο της τιμής θα οριστεί σε ένα επίπεδο που θα βασίζεται σε μια σειρά τεχνικών δεδομένων και θα αποφασιστεί από το σύνολο του συνασπισμού πριν από την εφαρμογή του”, γράφουν οι επτά χώρες στη δήλωση αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι οι μελλοντικές τιμές “θα ανακοινωθούν δημόσια με σαφή και διαφανή τρόπο”.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να ορίσουν ένα ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Ο συνασπισμός μπορεί να εξετάσει περαιτέρω ενέργειες για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα του ανώτατου ορίου τιμών. Το ανώτατο όριο τιμών θα επανεξεταστεί και θα αναθεωρηθεί εάν είναι απαραίτητο» προσθέτει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments