Nέα της αγοράς

Η πιο βαθιά πισίνα του κόσμου είναι στο Ντουμπάι και υπάρχει μια ολόκληρη πόλη κάτω από το νερό

Η πιο βαθιά πισίνα του κόσμου είναι στο Ντουμπάι και υπάρχει μια ολόκληρη πόλη κάτω από το νερό

Πηγή Φωτογραφίας: BroBible

Το αξιοθέατο έχει μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες

Μπορεί ήδη να φιλοξενεί τον ψηλότερο ουρανοξύστη και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο, όμως οι φιλοδοξίες των πλουσιότερων ανθρώπων του Ντουμπάι δεν σταματούν ποτέ. Έτσι, στην πόλη υπάρχει εδώ και μερικούς μήνες ένα αξιοθέατο, που κατάφερε να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Ο λόγος για την βαθύτερη πισίνα καταδύσεων στον κόσμο.

View this post on Instagram

A post shared by Deep Dive Dubai (@deepdivedubai)

Με εκπληκτικό βάθος 60 μέτρων, η συγκεκριμένη πισίνα, η οποία αποτελεί μέρος του νέου αξιοθέατου Deep Dive του Ντουμπάι, κατάφερε να κλέψει το ρεκόρ από το Deepspot της Πολωνίας, το οποίο έχει βάθος πάνω από 45 μέτρα. Η πισίνα του Deep Dive Dubai είναι γεμάτη με 14 εκατομμύρια λίτρα γλυκού νερού, όσο θα χωρούσαν δηλαδή έξι πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

Η θερμοκρασία του νερού διατηρείται στους 30 βαθμούς Κελσίου και η πισίνα είναι ήδη ανοιχτή για το κοινό που θέλει να ζήσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο βυθός της βέβαια είναι αυτός που κλέβει την παράσταση, καθώς αν βουτήξει κανείς στα νερά της με μια μάσκα, θα αντικρύσει μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη.

Οι δύτες της πισίνας μπορούν να ανακαλύψουν τα «εγκαταλελειμμένα» διαμερίσματα μιας πόλης, ένα θεματικό σκηνικό που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Παράλληλα, η πισίνα λειτουργεί και ως κινηματογραφικό στούντιο.

View this post on Instagram

A post shared by GERRY BLAKLSEY (@gblaksley)

Το Deep Dive Dubai προσφέρει μαθήματα τόσο για αρχάριους όσο και για πιστοποιημένους δύτες. Οι δύτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν την πισίνα και την υποβρύχια πόλη μόνοι τους μετά από μια περιήγηση με έναν από τους οδηγούς καταδύσεων. Περίπου 56 κάμερες έχουν εγκατασταθεί γύρω από την πισίνα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δυτών σε κάθε γωνία.

Όσο για την τιμή του εισιτήριου, μια βουτιά στο Deep Dive Dubai κοστίζει περίπου στα 300 ευρώ, με την τιμή να συμπεριλαμβάνει και τον εξοπλισμό. Παράλληλα, για όσους δεν θέλουν να βουτήξουν, αλλά να χαζέψουν απλά τον βυθό της πισίνας, υπάρχει και η επιλογή του εστιατορίου, όπου μπορούν να δουν από το ειδικό τζάμι τους τολμηρούς δύτες και να βγάλουν φωτογραφίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments