Διεθνή

Euractiv: Δημοσκόπηση – Δεν έχουμε χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Euractiv: Δημοσκόπηση – Δεν έχουμε χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Συγκεκριμένα, το 53% των αναγνωστών πιστεύει ότι δεν έχουμε χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, παρά τις σοβαρές συνέπειες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Δημοσκόπηση διενήργησε η «Euractiv», το γνωστό δίκτυο ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης που ειδικεύεται στη δημοσίευση άρθρων για ευρωπαϊκά μεγάλα θέμα και το οποίο συγκεντρώνει γραφεία σύνταξης σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο. Αντικείμενο της δημοσκόπησης ήταν ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Η πλειοψηφία των αναγνωστών είναι πεπεισμένη ότι, σε πείσμα των προβλημάτων, ο πόλεμος δεν έχει ακόμη χαθεί κατά της Ρωσίας, ενώ μόλις 18,7% δήλωσε ότι ο πόλεμος θα κερδηθεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, το 53% των αναγνωστών πιστεύει ότι δεν έχουμε χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, παρά τις σοβαρές συνέπειες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Θα λέμε όμως το ίδιο αφού λάβουμε τους πρώτους λογαριασμούς ενέργειας;

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μεταξύ των αναγνωστών του The Capitals έδειξε επίσης ότι το 28% των αναγνωστών μας δήλωσε ότι «είναι περίπλοκο», ενώ το 18,7% δήλωσε ότι έχουμε χάσει τον πόλεμο.

Η EURACTIV πληροφορήθηκε ότι ένας διπλωμάτης της ΕΕ είπε στην Επιτροπή την Πέμπτη ότι η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος «διαφορετικά θα χάσουμε την υποστήριξη των πολιτών μας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Οι εκπρόσωποι όλων των χωρών της ΕΕ στην ίδια συνάντηση εξέφρασαν το φόβο τους για κοινωνικές αναταραχές λόγω της εκτίναξης των τιμών στα ύψη.

Στο Βέλγιο, η EURACTIV πληροφορήθηκε ότι ορισμένοι άνθρωποι προσπάθησαν να παραγγείλουν ξύλα για τα τζάκια για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά δεν μπόρεσαν να τα παραλάβουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες ή πριν από το τέλος του χειμώνα.

Η κύρια αφήγηση της Επιτροπής της ΕΕ είναι ότι η αποτελεσματικότητα των κυρώσεων θα φανεί μακροπρόθεσμα. Παρόλα αυτά, το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι πολίτες της ΕΕ -ιδίως τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα- θα επιβιώσουν μέχρι τότε.

Μένει να δούμε για πόσο καιρό η λογική «ποιος θα πεθάνει πρώτος» θα βοηθήσει την Ευρώπη να κερδίσει περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, ενδεχόμενη κοινωνική αναταραχή μπορεί επίσης να θέσει υπό αμφισβήτηση το «παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος» που έχουμε περάσει και ενδεχομένως να διερευνηθεί μια μέση λύση. Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε ήδη την Πέμπτη ότι κανείς δεν θέλει η Τουρκία να είναι η «μόνη δύναμη που μιλάει με τη Ρωσία» και επέμεινε ότι η Ευρώπη πρέπει να «παραμείνει» ενωμένη απέναντι στη Μόσχα.

Αλλά δεν είναι ενωμένη. Η Ουγγαρία αποτελεί μέχρι στιγμής κάθε πιθανό εμπόδιο στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο κόβει το φυσικό αέριο προς τις χώρες της ΕΕ, ενώ η Βουδαπέστη αγοράζει επιπλέον ρωσικό φυσικό αέριο.

Φυσικά, κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό στις Βρυξέλλες, καθώς είναι ενάντια στο αφήγημα της φούσκας.

Η Ευρώπη βρίσκεται για άλλη μια φορά στη μέση ενός παγκόσμιου γεωπολιτικού πολέμου και εντελώς απροετοίμαστη, ακολουθεί και πάλι την πορεία των γεγονότων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments