Διεθνή

Γερμανία: Εταιρία χαλυβουργίας κλείνει έναν κλίβανο λόγω εκτίναξης του ενεργειακού κόστους

Γερμανία: Εταιρία χαλυβουργίας κλείνει έναν κλίβανο λόγω εκτίναξης του ενεργειακού κόστους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, pixabay

Γερμανία: H εταιρία χαλυβουργίας της Γερμανίας ArcelorMittal ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να απενεργοποιήσει τον έναν από τους δύο κλιβάνους στο χαλυβουργείο

H εταιρία χαλυβουργίας της Γερμανίας ArcelorMittal ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να απενεργοποιήσει τον έναν από τους δύο κλιβάνους στο χαλυβουργείο της, στην πόλη της Βρέμης μέχρι νεωτέρας από τα τέλη Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη την εκτίναξη του κόστους του φυσικού αερίου, την αδύναμη ζήτηση στην αγορά και τις αρνητικές οικονομικές προοπτικές.

Η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο δήλωσε ότι θα κλείσει επίσης τη μονάδα άμεσης αναγωγής στο χαλυβουργείο της στο Αμβούργο από το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ θα κρατήσει τους εργαζόμενους σε μικρότερο ωράριο και στις δύο εγκαταστάσεις.

“Το υψηλό κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας επιβαρύνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά μας. Συν τοις άλλοις, από τον Οκτώβριο και μετά, θα υπάρξει η σχεδιαζόμενη από τη γερμανική κυβέρνηση εισφορά φυσικού αερίου, η οποία θα μας επιβαρύνει περαιτέρω”, δήλωσε ο Reiner Blaschek, διευθύνων σύμβουλος της ArcelorMittal Γερμανίας.

“Με μια δεκαπλάσια αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία έπρεπε να αποδεχτούμε μέσα σε λίγους μήνες, δεν είμαστε πλέον ανταγωνιστικοί σε μια αγορά που τροφοδοτείται κατά 25% από εισαγωγές. Βλέπουμε την επείγουσα ανάγκη για πολιτική δράση ώστε να τεθούν άμεσα υπό έλεγχο οι τιμές της ενέργειας”, πρόσθεσε.

Μαζί με τις βιομηχανίες χημικών, αλουμινίου, χαρτιού και τσιμέντου, η χαλυβουργία είναι ένας από τους πιο ενεργοβόρους τομείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments