Διεθνή

Συνέντευξη Νταϊάνα: Το BBC δωρίζει 1,6 εκ. ευρώ σε φιλανθρωπίες

Συνέντευξη Νταϊάνα: Το BBC δωρίζει 1,6 εκ. ευρώ σε φιλανθρωπίες

Πηγή Φωτογραφίας: facebook

Το BBC ανακοίνωσε ότι δώρισε 1,42 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 1,64 εκατομμύρια ευρώ, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Το BBC ανακοίνωσε ότι δώρισε 1,42 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 1,64 εκατομμύρια ευρώ, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ποσό που ισοδυναμεί με τα έσοδα που προέκυψαν από την αμφιλεγόμενη συνέντευξη με την πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1995.

Σημειώνουμε πως η οπτικοακουστική ομάδα βρισκόταν σε αναταραχή το 2021 μετά τη δημοσίευση μιας ανεξάρτητης έκθεσης που υπογράμμιζε τις παράνομες μεθόδους του δημοσιογράφου Martin Bashir (πλαστά έγγραφα, ψεύδη κ.λπ.) προκειμένου για μια συνέντευξη με τη Lady D αναφορικά με την εξωσυζυγική σχέση του Κάρολου με την Καμίλα Πάρκερ. Το BBC είχε ζητήσει, από τότε, δημόσια συγγνώμη. 

«Το BBC είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να δωρίσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα έσοδα της συνέντευξης με την Νταϊάνα, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, που πραγματοποιήθηκε το 1995», ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, το διάσημο τηλεοπτικό και ειδησεογραφικό δίκτυο.

«Δεδομένων των ευρημάτων (σ.σ.: της έρευνας), πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια δίκαιη και κατάλληλη πορεία δράσης».

Η δωρεά μοιράστηκε εξίσου μεταξύ επτά φιλανθρωπικών οργανώσεων που συνδέονται με την αείμνηστη πριγκίπισσα, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων δημόσιας υγείας και αστέγων, του αγγλικού Εθνικού Μπαλέτου και του Βραβείου Νταϊάνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments