Κόσμος

Θερμικοί κινητήρες: Η Saudi Aramco ενδέχεται να συνεργαστεί με τη Renault

Θερμικοί κινητήρες: Η Saudi Aramco ενδέχεται να συνεργαστεί με τη Renault

Πηγή Φωτογραφίας: SAUDI

Θερμικοί κινητήρες: Η Saudi Aramco θα μπορούσε να αποκτήσει μερίδιο στη μελλοντική επιχείρηση θερμικών κινητήρων, που η Renault σχεδιάζει να διαχωρίσει από το τμήμα ηλεκτρικών οχημάτων (EV)

Η Saudi Aramco θα μπορούσε να αποκτήσει μερίδιο στη μελλοντική επιχείρηση θερμικών κινητήρων, που η Renault σχεδιάζει να διαχωρίσει από το τμήμα ηλεκτρικών οχημάτων (EV), δήλωσε την Πέμπτη πηγή με γνώση του θέματος.

Το Reuters ανέφερε την Τρίτη ότι η κινεζική Geely Automobile Holdings και ένας πετρελαϊκός όμιλος βρίσκονται σε συνομιλίες σχετικά με την ανάληψη μεριδίων στην επιχείρηση κινητήρων ορυκτών καυσίμων.

Ο εταίρος της Renault στη συμμαχία, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, δεν σκοπεύει να πάρει μερίδιο στην επιχείρηση κινητήρων εσωτερικής καύσης, δήλωσαν δύο πηγές. Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με το energypress.

Η Renault αναμένεται να παρουσιάσει σχέδια αυτό το φθινόπωρο για τη δημιουργία μιας επιχείρησης αφιερωμένης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με έδρα τη Γαλλία και μιας άλλης που θα συγκεντρώσει όλες τις μονάδες παραγωγής βενζινοκινητήρων και υβριδικών κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων της στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Λατινική Αμερική.

Με τον επιμερισμό του κόστους για τους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης που πρόκειται να μειωθεί καθώς αυξάνονται οι πωλήσεις EV, η Renault ελπίζει να απελευθερώσει κεφάλαια για να επανεπενδύσει σε ηλεκτρικά μοντέλα, μια τεχνολογία στην οποία πρωτοστάτησε με τη Nissan και τη Mitsubishi, αλλά στην οποία έχει μείνει πίσω από την Tesla .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments