Αθλητισμός

Champions League: Ανοίγει η αυλαία των ομίλων

Champions League: Ανοίγει η αυλαία των ομίλων

Πηγή Φωτογραφίας: UEFA

Champions League: Ακριβώς 101 ημέρες μετά τον τελικό στο Παρίσι ανοίγει απόψε (6/9) η σκηνή των ομίλων του Champions League

Ακριβώς 101 ημέρες μετά τον τελικό στο Παρίσι, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης… φόρεσε το 14ο ευρωπαϊκό της στέμμα, νικώντας (1-0) τη Λίβερπουλ, ανοίγει απόψε (6/9) η σκηνή των ομίλων του Champions League, πλούσια σε φαβορί, σε ασυνήθιστα όμως συμπυκνωμένες παραστάσεις λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, σε ένα επικίνδυνο ημερολόγιο που αποκλείει κάθε λάθος.

Συνηθισμένοι σε αυτά τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, να διεξάγονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, οι μεγάλοι της Ευρώπης δεν θα πάρουν ανάσα αυτή τη φορά. Η προοπτική του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ (20 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου) κόβει τη σεζόν στα δύο, συμπιέζοντας την πρώτη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων του πλανήτη σε μόλις δύο μήνες.

Μπαίνουν απευθείας στα βαθιά, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν των Λιονέλ Μέσι, Κιλιάν Μπαπέ και Νεϊμάρ, που υποδέχεται τη Γιουβέντους, σε μια από τις πρώτες μεγάλες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της σεζόν.

Κανένα… δίχτυ προστασίας ούτε για συλλόγους που δεν βρίσκονται στη πρώτη γραμμή, όπως η Μαρσέιγ, μέλος ενός ισορροπημένου ομίλου (4ος), με την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, Σπόρτινγκ Πορτογαλίας και την Τότεναμ, τον πρώτο της αντίπαλο την Τετάρτη.

Παίζοντας κάθε τρεις μέρες, οι ομάδες θα πρέπει να εναλλάσσουν την 11αδα τους για να φτάσουν στους «16» και να κάνουν όνειρα για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης (10 Ιουνίου 2023), κάτι που φαίνεται να ακολουθεί προπονητής της Παρί ΣΖ, Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος άφησε τον Νεϊμάρ -για σχεδόν μία ώρα -στον πάγκο το Σάββατο στον αγώνα στη Ναντ (0-3).

Σε αναζήτηση της «Decimoquinta»

Ίδια κατάσταση για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που ξεκινάει σε αναζήτηση της «Decimoquinta», του 15ου τροπαίου στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων. Ο Ιταλός προπονητής της Κάρλο Αντσελότι θα πρέπει να βρει την ευκαιρία να δώσει ανάσες στον επιθετικό και αρχηγό του Καρίμ Μπενζεμά, που έπαιξε σε όλο το ματς εναντίον της Μπέτις (2-1). «Δεν πρόκειται να τον σκοτώσουμε, μην ανησυχείτε», είπε ειρωνικά ο Ιταλός τεχνικός. «Παίζουμε κάθε τρεις μέρες, οπότε είναι πιθανό να χρειάζεται να ξεκουράζεται σε ένα παιχνίδι από καιρό σε καιρό. Αλλά μέχρι στιγμής έπαιζε κάθε εβδομάδα και νιώθω ότι είναι πολύ καλά σωματικά».

Η Ρεάλ ξεκινά την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού στέμματός της, σήμερα (6/9) στη Γλασκώβη εναντίον της Σέλτικ, σε έναν όμιλο (6ο), όπου συμμετέχουν επίσης, Λειψία και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments