Πολιτική

Μητσοτάκης: Απαράδεκτο να δεχόμαστε απειλές από χώρα – σύμμαχο του ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης: Απαράδεκτο να δεχόμαστε απειλές από χώρα – σύμμαχο του ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την Πρωθυπουργό της Κροατίας, Ζουζάνα Καπούτοβα.

Με φόντο την ολοένα και πιο επιθετική και προκλητική ρητορική της Τουρκίας εναντίον της πατρίδας μας, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές που φθάνουν και σε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από μία χώρα που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφορικά με την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «πάγια θέση της Ελλάδας είναι ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και τόνισε, με αφορμή τη συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 9 Σεπτεμβρίου, ότι οι μεγάλες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή ενότητα απαιτούν τολμηρές ευρωπαϊκές αποφάσεις για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments