Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Πολιτική κόντρα για Πιτσιόρλα και Σαγιά – Τι θα ζητήσει η ΝΔ

Παρακολουθήσεις: Πολιτική κόντρα για Πιτσιόρλα και Σαγιά – Τι θα ζητήσει η ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: kolaz/eurokinissi

Πολιτική κόντρα

Πολιτική θύελλα και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί η αποκάλυψη ότι στις αρχές του 2016 η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιο Πιτσιόρλα, αλλά και τον δικηγόρο Σπύρο Σαγιά.

Τα δύο στελέχη παρακολουθούνταν με αφορμή τις επενδύσεις Καταριανών στην Ελλάδα και κυρίως για την αγορά μίας έκτασης 14.000 στρεμμάτων στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, καθώς ο μεν κ. Σαγιάς συνεργαζόταν νομικά, ενώ ο κ. Πιτσιόρλας είχε παράσχει κάποιες φιλικές επενδυτικές συμβουλές, όπως διευκρινίζει ο ίδιος, στην εταιρεία, που εκπροσωπούσε τους επενδυτές.

Ο ίδιος ο κ. Πιτσιόρλας, με συνέντευξή του στα ΝΕΑ, θέτει ευθέως το ερώτημα στον κ. Τσίπρα γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι περιμένει απαντήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως είναι υποχρέωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εξεταστική επιτροπή θα ασχοληθεί και με αυτό το σοβαρό θέμα.

Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η έρευνα για τις επενδύσεις των Καταριανών ξεκίνησε την περίοδο 2012-2015 επί ΝΔ» και ζήτησε την κυβέρνηση να αποχαρακτηρισθούν όλα τα έγγραφα και εκείνη την υπόθεση, αλλά και για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε «να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια», όπως σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments