Διεθνή

Αιθιοπία: Πάνω από 60 νεκροί σε ένοπλες εθνοτικές συμπλοκές

Αιθιοπία: Πάνω από 60 νεκροί σε ένοπλες εθνοτικές συμπλοκές

Πηγή Φωτογραφίας: United States Institute of Peace

Αιθιοπία: Περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20.000 εκτοπίστηκαν μετά από τρεις ημέρες εθνοτικής βίας στη νοτιοδυτική Αιθιοπία στα τέλη Αυγούστου

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20.000 εκτοπίστηκαν μετά από τρεις ημέρες εθνοτικής βίας στη νοτιοδυτική Αιθιοπία στα τέλη Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πιο αναλυτικά, μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Όρομο (OLA), της ένοπλης πτέρυγας του Απελευθερωτικού Μετώπου του Όρομο, επιχείρησαν να καταλάβουν την πόλη Ομπόρα, που βρίσκεται στην περιοχή της Ορόμια, στις 29 Αυγούστου, σκοτώνοντας τρία μέλη της εθνοτικής Αμχάρα.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, μέλη της κοινότητας Αμχάρα πραγματοποίησαν επιθέσεις αντίποινων εναντίον μελών της εθνοτικής ομάδας Όρομο.

«Περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν στη διήμερη επίθεση», ανέφερε η επιτροπή. «Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και βρίσκονται τώρα στην Ομπόρα».

Σημειώνεται ότι περιοχή της Ορόμια είναι η πιο πυκνοκατοικημένη στην Αιθιοπία και οι εθνοτικές ομάδες Όρομο και Αμχάρα αποτελούν την πλειοψηφία εκεί. Η βία έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα πλαίσιο πολιτικών εντάσεων και εθνοτικών διαφωνιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments