Nέα της αγοράς

Διαθέσιμες και στα αγγλικά θα είναι οι υπηρεσίες του gov.gr

Διαθέσιμες και στα αγγλικά θα είναι οι υπηρεσίες του gov.gr

Πηγή Φωτογραφίας: ekt.gr

Η ανάπτυξη της Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης στα Αγγλικά θα συμβάλλει στην αμεσότερη εξυπηρέτηση περισσότερων ατόμων από το ελληνικό κράτος, θα κάνει τις υπηρεσίες φιλικότερες προς όλους

Διαθέσιμες και στα αγγλικά θα είναι λίαν συντόμως οι υπηρεσίες του gov.gr, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση που αναρτήθηκε χθες στην Διαύγεια και αφορά στην ανάθεση παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού αυτόματης μετάφρασης του περιεχομένου της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) στην Αγγλική γλώσσα.

Το έργο προϋπολογισμού €36.555,20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (€29.480,00 + φπα €7.075,20 ανέλαβε με απευθείας ανάθεση, κατόπιν έρευνας αγοράς και διαβούλευσης με έναν οικονομικό φορέα της αγοράς, η εταιρεία PIXELOCRACY.

Στο πλαίσιο του έργου η εν λόγω εταιρεία θα αναλάβει να αναπτύξει λογισμικό αυτόματης μετάφρασης του περιεχομένου της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) στην Αγγλική γλώσσα μέσα σε 9 εβδομάδες από την υπογραφή της σύμβασης. Γεγονός που υποδεικνύει ότι αρχικός στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το λανσάρισμα της ενιαίας ψηφιακής πύλης και στην αγγλική γλώσσα μέχρι το τέλος του χρόνου θα επιτευχθεί.

Να σημειωθεί ότι ήδη οι πολίτες μπορούν με λίγα μόνο κλικ να εκδίδουν βεβαίωση γνησίου υπογραφής στα αγγλικά για έγγραφα και ιδιωτικά συμφωνητικά και να «μπορούν να αποστέλλουν στο εξωτερικό έγγραφα και ιδιωτικά συμφωνητικά με την υπογραφή τους εύκολα και με ασφάλεια».

Τα οφέλη της διαδικασίας

Η ανάπτυξη της Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης στα Αγγλικά θα συμβάλλει στην αμεσότερη εξυπηρέτηση περισσότερων ατόμων από το ελληνικό κράτος, θα κάνει τις υπηρεσίες φιλικότερες προς όλους, ενώ και στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση αλλοδαπών στις υπηρεσίες του Δημοσίου χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για την παρουσία και τη συνδρομή ενδιάμεσων προσώπων.

Ταυτόχρονα μάλιστα από τη μετάφραση του gov.gr στα αγγλικά θα βελτιωθεί και η θέση της Ελλάδας στον δείκτη DESI, αφού η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σε περισσότερες γλώσσες αποτελεί κριτήριο στο κομμάτι του e-governence. Με τον τρόπο αυτό, μετά το πρώτο βήμα της δημιουργίας πολλών και εύχρηστων ψηφιακών υπηρεσιών, η χώρα προχωρά ένα ακόμα βήμα, κλείνοντας άλλη μια εκκρεμότητα στην προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments