Ειδήσεις

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι Κάρολος και Άννα ήταν στις τελευταίες της στιγμές

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι Κάρολος και Άννα ήταν στις τελευταίες της στιγμές

Πηγή Φωτογραφίας: Hello Magazine, Geo.tv

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι τελευταίες στιγμές της βασίλισσας Ελισάβετ, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, βγήκαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, όπου κάνει ειδική αναφορά στους τελευταίους ανθρώπους που την είδαν εν ζωή

Οι τελευταίες στιγμές της βασίλισσας Ελισάβετ, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, βγήκαν στη δημοσιότητα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, όπου κάνει ειδική αναφορά στους τελευταίους ανθρώπους που την είδαν εν ζωή.

Αρχικά το δημοσίευμα αναφέρει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα πως αποσυρθεί στο παλάτι του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, από τον περασμένο Ιούλιο μιας και η υγεία της «βάραινε» όλο και περισσότερο. Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της, ο Κάρολος και η Άννα ήταν στο πλευρό της έως το τέλος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έσπευσαν στη Σκωτία, δεν πρόλαβαν να τη δουν για τελευταία φορά ζωντανή.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Άντριου και ο δούκας Έντουαρντ και τη σύζυγό του, Σόφι, δούκισσα του Έσεξ, έφτασαν μαζί στο Μπαλμόραλ και αργότερα ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο Κάρολος και η Άννα, τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ, βρίσκονταν ήδη στη Σκωτία όταν ενημερώθηκαν για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της μητέρας τους και έτσι μπόρεσαν από την πρώτη στιγμή να βρίσκονται στο πλευρό της. Αντίθετα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο δούκας του Έσεξ, Έντουαρντ ήταν στο Λονδίνο και χρειάστηκε, μαζί με τον Γουίλιαμ, να ταξιδέψουν στη Σκωτία αλλά έφτασαν αφού είχε πεθάνει η βασίλισσα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι κορυφαίοι σύμβουλοι της βασίλισσας Ελισάβετ είχαν καταλάβει ότι πλησιάζει το τέλος. Γι’ αυτό και είχαν φροντίσει να στείλουν το ελικόπτερο της μονάρχη (απογειώθηκε στις 06:48 το πρωί από το Γουίνδσορ) να παραλάβει τον Κάρολο από το Dumfries House όπου έμενε καθώς επρόκειτο να παραβρεθεί σε κάποιες εκδηλώσεις. Ο Κάρολος έφτασε στο Μπαλμόραλ στις 10:27 το πρωί, σχεδόν δυο ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση. Αργότερα, έφτασε και η νέα βασίλισσα (αλλά με τη λέξη σύζυγος να συνοδεύει τον τίτλο της, βασίλισσα σύζυγος), Καμίλα. Οι γιατροί, λέγεται, είχαν δώσει στη βασίλισσα Ελισάβετ λίγες ώρες ζωής.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ ανακοινώθηκε επισήμως στις 20:30 (ώρα Ελλάδας, 18:30 Βρετανίας) αλλά λέγεται πως είχε πεθάνει δυο ώρες νωρίτερα και πως η μόνη που το ήξερε ήταν η πρωθυπουργός της χώρας, Λιζ Τρας.

Σχεδόν μια ώρα αφού είχε ανακοινωθεί ο θάνατος της βασίλισσας, έφτασε στο Μπαλμόραλ και ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στη Βρετανία για να παραστεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments