Διεθνή

Μυτιλήνη: Επίσκεψη του επικεφαλής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας Στ. Μπένου στις πυρόπληκτες περιοχές

Μυτιλήνη: Επίσκεψη του επικεφαλής Ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας Στ. Μπένου στις πυρόπληκτες περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μυτιλήνη: Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας Σταύρος Μπένος, επισκέφθηκε σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές των Βατερών, της Βρίσας, του Πολιχνίτου και του Σταυρού Λέσβου

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας Σταύρος Μπένος, μετά από πρόσκληση του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, επισκέφθηκε σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές των Βατερών, της Βρίσας, του Πολιχνίτου και του Σταυρού Λέσβου, περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από δασικές πυρκαγιές, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Σε συνάντηση στα Βατερά με κατοίκους περιοχών που επλήγησαν, ανακοινώθηκε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την συνδρομή του κ. Μπένου, θα προχωρήσει στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής των Βατερών, της σεισμόπληκτης Βρίσας, του Πολιχνίτου και του Σταυρού.

«Θέλουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε και να δώσουμε μια νέα ευκαιρία στην περιοχή, μια νέα αναπτυξιακή πνοή μέσα από μια ανάπτυξη ολιστική και ανθρωποκεντρική, η οποία θα πατήσει πάνω σ’ ένα πολυεργαλείο, τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, που θα δει όλες τις πτυχές της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής και θα τις κάνει ένα ενιαίο πρόγραμμα» σημείωσε μιλώντας ο κ. Μπένος.

Με τη σειρά του και σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης σε δηλώσεις τους τόνισε: «Επισκεφτήκαμε όλες τις πληγείσες περιοχές και σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα ανατάξεως όλης της ευρύτερης περιοχής του Πολιχνίτου. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δύο επίπεδα και το πρώτο, που θα είναι άμεσο, θα περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, αλλά η επίσκεψη του κ. Μπένου μας βοήθησε να δούμε ολιστικά της ευρύτερη περιοχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments