Διεθνή

Μακρόν – Τρας: «Στενή συνεργασία απέναντι στις κοινές προκλήσεις»

Μακρόν – Τρας: «Στενή συνεργασία απέναντι στις κοινές προκλήσεις»

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/financialnews.com.cy

Θερμή τηλεφωνική συνομιλία είχαν η νέα Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Λιζ Τρας, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν

Θερμή τηλεφωνική συνομιλία είχαν η νέα Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Λιζ Τρας, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, μετά από μία παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί, όταν θεωρήθηκε ότι η Πρόεδρος των Συντηρητικών και Βρετανίδα Πρωθυπουργός δεν είχε αποκαλέσει «φίλο» τον Γάλλο Πρόεδρο.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, και η νέα Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Λιζ Τρας, επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους την κοινή τους επιθυμία να «ενδυναμώσουν περαιτέρω» τις γαλλοβρετανικές σχέσεις και να «συνεργαστούν στενά απέναντι στις κοινές προκλήσεις».

Αυτή ήταν η πρώτη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με τη Γαλλική Προεδρία, «υπενθύμισαν τους πυκνούς και ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και την επιθυμία τους να τις ενισχύσουν ακόμη περισσότερο».

Επίσης, «εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν στενά ενόψει κοινών προκλήσεων, ξεκινώντας από την υποστήριξη προς την Ουκρανία και τις απαντήσεις στις συνέπειες της σύγκρουσης στην επισιτιστική ανασφάλεια και τις τιμές της ενέργειας».

Ακόμη, ο Μακρόν επανέλαβε τα θερμά συλλυπητήριά του στον βρετανικό λαό μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και συνεχάρη τη Λιζ Τρας για τον διορισμό της στην Πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments