Διεθνή

Ρωσικά ΜΜΕ: Πλήγματα κατά των ουκρανικών στρατευμάτων σε πολλές περιοχές

Ρωσικά ΜΜΕ: Πλήγματα κατά των ουκρανικών στρατευμάτων σε πολλές περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου (reuters)

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τα χτυπήματά τους στις περιοχές Χερσώνα, Μικολάιβ, Χάρκοβο και Ντόνετσκ, σύμφωνα με το υπουργείο της Ρωσίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι δυνάμεις του εξαπέλυσαν επιδρομές σε ουκρανικές θέσεις σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας και κατηγόρησε το Κίεβο ότι βομβάρδισε κοντά στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τα χτυπήματά τους στις περιοχές Χερσώνα, Μικολάιβ, Χάρκοβο και Ντόνετσκ, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια ανεπιτυχή επίθεση κοντά στην Πράβντινε στη Χερσώνα.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, παραμένουν κανονικά, σύμφωνα με το υπουργείο. Ανέφερε ότι δύο περιστατικά ουκρανικού βομβαρδισμού καταγράφηκαν κοντά στο εργοστάσιο το Σάββατο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας διέψευσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει βομβαρδισμούς κοντά στις εγκαταστάσεις στα νότια της χώρας.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει η μια την άλλη ότι βομβαρδίζουν το εργοστάσιο της Ζαπορίζια. Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα την Πέμπτη με το οποίο ζητά από τη Ρωσία να τερματίσει την κατοχή της εγκατάστασης.

Ο Alexey Kulemzin, δήμαρχος της πόλης Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές, δήλωσε στο Telegram ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς σε κεντρικό τμήμα της πόλης. Βρέθηκαν θραύσματα γαλλικής κατασκευής οβίδων τύπου Caesar, πρόσθεσε ο Kulemzin.

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε τις τοπικές αρχές στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας ότι ένα άτομο σκοτώθηκε από ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη που κατείχαν στο παρελθόν οι ρωσικές δυνάμεις στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο. Ανατολικά και νότια εκεί, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δυνάμεις για μήνες στις επαρχίες Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ, για να επεκτείνει την περιοχή που κατέχουν οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα από το 2014.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments