Διεθνή

Σολτς: Η Γερμανία πρέπει να έχει τον καλύτερο στρατό στην Ευρώπη

Σολτς: Η Γερμανία πρέπει να έχει τον καλύτερο στρατό στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: euractive

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν ένα σημείο καμπής για τη γερμανική αμυντική πολιτική, που οδήγησε στη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού καθώς και μια στρατηγική ανανέωσης

Η Γερμανία πρέπει να γίνει η «καλύτερα εξοπλισμένη ένοπλη δύναμη στην Ευρώπη», δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς,

«Ως το πολυπληθέστερο έθνος, με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη. Που βρίσκεται στο κέντρο της ηπείρου, ο στρατός μας πρέπει να γίνει ο πυλώνας της συμβατικής άμυνας στην Ευρώπη, η καλύτερα εξοπλισμένη ένοπλη δύναμη στην Ευρώπη», είπε ο Ο. Σολτς σε ομιλία του προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν ένα σημείο καμπής για τη γερμανική αμυντική πολιτική, που οδήγησε στη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού καθώς και μια στρατηγική ανανέωσης.

Ο Όλαφ Σολτς υποστήριξε ακόμη ότι «ένας πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας πίστευε ότι ήμασταν μόνο “περιτριγυρισμένοι από φίλους”. Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική, οι επιχειρήσεις και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχουν πιστέψει πολύ πρόθυμα αυτήν τη θέση και έχουν βγάλει σημαντικά συμπεράσματα από αυτήν».

«Ταυτόχρονα, δείχνουμε ξεκάθαρα και αξιόπιστα ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να αναλάβει την ηγετική ευθύνη για την ασφάλεια της ηπείρου μας», υποστήριξε ο Γερμανός καγκελάριος.

Ο Ο. Σολτς τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας ενός «ευρωπαϊκού αρχηγείου» ικανού να «εκτελεί αποστολές – είτε πρόκειται για εκκένωση υπηκόων μας, όπως πέρυσι στο Αφγανιστάν, είτε για ευρωπαϊκή συμβουλευτική ή εκπαιδευτική αποστολή, όπως στο Ιράκ»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments