Διεθνή

Αυστραλία: Εξαιρεί από τις κυρώσεις τους Ρώσους τουρίστες

Αυστραλία: Εξαιρεί από τις κυρώσεις τους Ρώσους τουρίστες

Πηγή Φωτογραφίας: thejakartapost

Εκτός κυρώσεων βγάζει η αυστραλιανή κυβέρνηση τους Ρώσους τουρίστες, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ρίτσαρντ Μάρλες

Η Αυστραλία δεν θα απαγορεύσει την είσοδο Ρώσων τουριστών στη χώρα ως μέρος των κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ρίτσαρντ Μάρλες.

Από την έναρξη της σύγκρουσης, η Αυστραλία έχει επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες Ρώσους ιδιώτες και οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους του ρωσικού τραπεζικού τομέα και όλων των οργανισμών που είναι υπεύθυνοι για το δημόσιο χρέος της χώρας.

Έχει επίσης προμηθεύσει με αμυντικό εξοπλισμό και ανθρωπιστικές προμήθειες την Ουκρανία, ενώ έχει θέσει εκτός νόμου τις εξαγωγές μεταλλευμάτων αλουμινίου, συμπεριλαμβανομένου του βωξίτη, στη Ρωσία.

Ερωτηθείς εάν η Αυστραλία θα απαγορεύσει επίσης τους Ρώσους τουρίστες, ο Μάρλες είπε ότι οι κυρώσεις στοχεύουν τη ρωσική κυβέρνηση, «όχι τον ίδιο τον ρωσικό λαό».

«Αυτό δεν είναι κάτι που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ερωτηθείς για το αν η Αυστραλία θα παρείχε περισσότερα Bushmasters και άλλα  οχήματα στην Ουκρανία μετά από πρόσφατο αίτημα του Ουκρανού πρέσβη απέφυγε να απαντήσει ευθέως .

«Θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να παρέχουμε αυτή τη συνεχή υποστήριξη», είπε ο Μαρλς, αποκαλώντας την Αυστραλία «μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές υποστηρίξεις της Ουκρανίας εκτός του ΝΑΤΟ».

Η Αυστραλία υποσχέθηκε τον Ιούλιο 60 Bushmasters και 28 τεθωρακισμένα οχήματα M113AS4 στην Ουκρανία ως μέρος στρατιωτικής βοήθειας άνω των 385 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλία.

Επίσης την Κυριακή, ο Marles είπε ότι η συμφωνία της Αυστραλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία για την κατασκευή πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στο πλαίσιο μιας συμμαχίας που ονομάζεται AUKUS παραμένει «σε καλό δρόμο».

Η Αυστραλία τον Ιούνιο κατέληξε σε διακανονισμό 555 εκατομμυρίων ευρώ με το γαλλικό στρατιωτικό ναυπηγείο Naval Group σχετικά με την κατάργηση της συμφωνίας συμβατικών υποβρυχίων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 υπέρ των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων μέσω της AUKUS.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε ποιο υποβρύχιο το πρώτο μέρος του επόμενου έτους», είπε ο Μαρλς, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να μην θεωρηθεί η διαδικασία απόκτησης υποβρυχίων ως «κάποιο είδος ανταγωνισμού μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Πολιτειών. το Ηνωμένο Βασίλειο”.

«Και οι δύο χώρες συνεργάζονται πολύ στενά μαζί μας για να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε αυτή την ικανότητα», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments