Διεθνή

Ελισάβετ: Στη βασιλική κρύπτη η σορός της

Ελισάβετ: Στη βασιλική κρύπτη η σορός της

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Δίνοντας τέλος στην 70χρονη βασιλεία της - Το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο της, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο ώστε να μπορέσει να κατέβει στον τάφο της «ως μια απλή χριστιανική ψυχή»

Στην τελευταία κατοικία της αναπαύεται πλέον η βασίλισσα Ελισάβετ, δίπλα στον σύζυγός της πρίγκιπα Φίλιππο, αφού προηγουμένως αφαιρέθηκαν από το φέρετρό της , το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο της, ώστε να μπορέσει να κατέβει στον τάφο της «ως μια απλή χριστιανική ψυχή».

Η Ελισάβετ επέστρεψε στο σπίτι της στο Γουίνδσορ για να επανενωθεί για την αιωνιότητα με τον σύζυγο, τον πατέρα, τη μητέρα και την αδερφή της στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, καθώς η 70χρονη βασιλεία της έληξε σήμερα το απόγευμα.

Η Βασιλική Οικογένεια στεκόταν στο τέλος της σύντομης τελετής καθώς το φέρετρο με τη σορό της βυθιζόταν στη βασιλική κρύπτη.

Ο Κάρολος φαινόταν βαθιά συγκινημένος καθώς το δρύινο φέρετρο της Βασίλισσας κατέβαινε στην κρύπτη μια μέρα όπου εμφανίστηκε δακρυσμένος σε πολλές περιπτώσεις καθώς αποχαιρετούσε τη «μαμά» του, τον 12ο Βρετανό μονάρχη που θα ταφεί στο Γουίνδσορ.

Η μακροβιότερη βασιλεύουσα μονάρχης της Βρετανίας μεταφέρθηκε στην ιστορική εκκλησία, ακολουθούμενη από τον Κάρολο Γ’, τα παιδιά και τα εγγόνια της, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Χάρι και του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Το St George’s ήταν το μέρος όπου η βασίλισσα είχε καθίσει μόνη της κατά τη διάρκεια της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου πέρυσι – σε μια από τις πιο οδυνηρές εικόνες της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments