Διεθνή

Ελισάβετ: Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου η σορός

Ελισάβετ: Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου η σορός

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου η σορός

Καμπάνες και κανονιοβολισμοί στο κάστρο του Ουίνδσορ όπου έφτασε η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ, με τη διαδικασία της κηδείας να βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Οχτακόσιοι καλεσμένοι θα παρακολουθήσουν την τελετή. Πίσω από το φέρετρο ακολουθούν ο βασιλιάς Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα και πίσω τους τα άλλα τρία παιδιά της Ελισάβετ. Ο διάδοχος Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ και πίσω τους ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, ακολουθούν.

Αφού ολοκληρώθηκε το τελετουργικό της νεκρώσιμης ακολουθίας και της πομπής στο Λονδίνο, παρουσία εκατοντάδων επίσημων προσκεκλημένων, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε το ταξίδι προς την τελευταία κατοικία της στο Γουίνδσορ, όπου θα ενταφιαστεί αργά απόψε, δίπλα στον αγαπημένο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής για να τιμήσουν τη βασίλισσα. Μια σελίδα της ιστορίας γυρίζει με το τελευταίο αντίο στην Ελισάβετ, η οποία βασίλεψε επί 70 χρόνια, επτά μήνες και δύο ημέρες, χωρίς να εκφράσει ποτέ δημοσίως τη γνώμη της, αλλά εκπλήρωσε τα καθήκοντά της με σοβαρότητα, αφοσίωση στο Στέμμα και, μερικές φορές, με ακαταμάχητο χιούμορ.

Όταν η πομπή έφτασε στην Αψίδα του Ουέλινγκτον, πολύ κοντά στα Ανάκτορα, το φέρετρο τοποθετήθηκε στη βασιλική νεκροφόρα, υπό τα βλέμματα των μαυροντυμένων μελών της βασιλικής οικογένειας – μεταξύ αυτών ήταν και τα δισέγγονα της Ελισάβετ, ο Γεώργιος 9 ετών και η αδελφή του Σάρλοτ, 7 ετών.

Ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ΄ χαιρέτισε στρατιωτικά, ο εθνικός ύμνος παιάνισε και το όχημα ξεκίνησε αργά, με αστυνομική συνοδεία, για το Γουίνδσορ, περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments