Διεθνή

Ενεργειακή κρίση: Η Ολλανδία βάζει πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου και ρεύματος

Ενεργειακή κρίση: Η Ολλανδία βάζει πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου και ρεύματος

Πηγή Φωτογραφίας: turkey.postsen

Επιπλέον του πλαφόν στις τιμές, οι εταιρίες ενέργειας θα δεσμευτούν ότι τους επόμενους έξι μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία διακοπή παροχής

Την επιβολή πλαφόν στην τιμή τόσο του φυσικού αερίου, όσο και του ηλεκτρικούς ρεύματος, για τα συμβόλαια από την Πρωτοχρονιά του 2023 αναμένεται να επιβάλει η κυβέρνηση της Ολλανδίας, σε μία προσπάθεια προστασίας των καταναλωτών από τις συνεχιζόμενες αυξήσεις.

Οι τιμές στην ενέργεια θα περιοριστούν στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2022 για τη μέση ποσότητα φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν τα νοικοκυριά, μετέδωσε η ολλανδική ραδιοτηλεόραση NOS επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον του πλαφόν στις τιμές, οι εταιρίες ενέργειας θα δεσμευτούν ότι τους επόμενους έξι μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία διακοπή παροχής και ότι θα προσφέρουν ξανά μακροπρόθεσμες συμβάσεις προκαθορισμένου κόστους.

Τα μέτρα θα προστεθούν στα σχέδια δαπάνης 16 δισεκ. ευρώ την επόμενη χρονιά, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των καταναλωτών που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν για ενέργεια και τρόφιμα. Τα κυβερνητικά σχέδια πρόκειται να παρουσιαστούν την Τρίτη μαζί με τον προϋπολογισμό του 2023.

Οι δαπάνες, που περιλαμβάνουν αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10% και υψηλότερες επιδοτήσεις (με εισοδηματικά κριτήρια) για υγειονομική περίθαλψη και ενοίκια, θα καλυφθούν κυρίως από αυξήσεις φόρων που στοχεύουν επιχειρήσεις και εύπορους Ολλανδούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments