Διεθνή

Λίντνερ: Δεν μπορούμε να παλέψουμε τον πληθωρισμό με δανεικά

Λίντνερ: Δεν μπορούμε να παλέψουμε τον πληθωρισμό με δανεικά

Πηγή Φωτογραφίας: welt

Ο Λίντνερ πρόσθεσε ότι «η καταπολέμηση του πληθωρισμού συνδέεται πάντα με την κάμψη της οικονομίας, αλλά αυτό είναι το τίμημα για να σταματήσουμε τον πληθωρισμό

Η μεγαλύτερη απειλή και κίνδυνος για τη γερμανική οικονομία είναι ο υψηλός πληθωρισμός, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, όπως μετέδωσε το Bloomberg, τόνισε πως οι υψηλές τιμές που καταγράφονται στη Γερμανία (στο 8,8% ο πληθωρισμός για τον Αύγουστο) «είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομίας μας. Αλλά, δεν μπορούμε να παλέψουμε τον πληθωρισμό με δανεικά χρήματα, όπως κάναμε την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ο Λίντνερ πρόσθεσε ότι «η καταπολέμηση του πληθωρισμού συνδέεται πάντα με την κάμψη της οικονομίας, αλλά αυτό είναι το τίμημα για να σταματήσουμε τον πληθωρισμό.

Από την πλευρά μας, πρέπει να προστατεύσουμε τις υγιείς επιχειρήσεις και τα υγιή νοικοκυριά και πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες από τις δυσκολίες. Κανένας δεν θα παγώσει τον χειμώνα ή θα πεινάσει για οικονομικούς λόγους. Αλλά δεν μπορούμε δουλέψουμε με δανεικά χρήματα, όπως κάναμε στην πανδημία του κορωνοϊού» υπογράμμισε ο Λίντνερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments