Διεθνή

Νέα ευρωπαϊκή επίπληξη στον Όρμπαν

Νέα ευρωπαϊκή επίπληξη στον Όρμπαν

Πηγή Φωτογραφίας: dgap

Ο εθνικιστής Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν τα τελευταία χρόνια και αυτή η συνεργασία διατηρήθηκε παρά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάγωσε 14,5 δισεκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία ρωσικών στοιχείων ως μέρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, δεν συνέβαλαν στην προσπάθεια, όπως ισχυρίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Πρέπει να ασκήσουμε πολύ ισχυρή πίεση» στην Ουγγαρία, γιατί «μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι πολύ στενοί δεσμοί της με τη Ρωσία είναι δυνατόν να την εμποδίσουν να δράσει», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο εθνικιστής Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν τα τελευταία χρόνια και αυτή η συνεργασία διατηρήθηκε παρά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Έτσι, η Βουδαπέστη ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου συμφωνία με τον ρωσικό κολοσσό Gazprom για επιπλέον παραλαβές, τη στιγμή κατά την οποία άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν απότομη μείωση των ποσοτήτων που προμηθεύονται.

Η ουγγρική κυβέρνηση συνεργάζεται, επίσης, με τον ρωσικό όμιλο Rosatom για την κατασκευή δύο νέων πυρηνικών αντιδραστήρων.

Οι διαφωνίες μεταξύ Βρυξελλών και Βουδαπέστης έχουν πυκνώσει τους τελευταίους μήνες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί ιδιαίτερα για τη διαφθορά που απειλεί την ορθή χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στη Χώρα. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι η Κομισιόν απείλησε ότι θα στερήσει από την Ουγγαρία 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση, εάν οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε να υλοποιήσει η ουγγρική Κυβέρνηση, δεν εφαρμοστούν γρήγορα στην πράξη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments